CORETAN TERBARU NADH

Senjata berharga para isteri dan ibu

Jeng jeng mesti ramai tertanya-tanya apakah senjata itu. Aku tengok Vanila Coklat buat aku terfikir senjata berharga ni. Yalah selain tengok Amir yang romantik, sweet dan sangat tinggi. Ada juga yang menarik hati aku.

Apa dia? Senjata wanitalah. Ibu bukan main suka dengan senjata ni. Habis ketawa sampai berair mata. Sebab dia punya senjata terbaik. Berani nak buli isteri atau ibu? Sebab senjata nilah orang lelaki lemah je kan.

Air tangan, masakan dan seangkatan dengannya. Itulah senjata berharga. Cuba kalau mak merajuk tak nak masak, siapa nak masak? Tu pun kalau korang pandai masak dan masakan setanding mak. Kalau tak? Makan luar lah jawabnya. Jadi jaga hati ibu atau isteri anda. Tanpa mereka, berlaparlah jawabnya.
Published with Blogger-droid v1.7.4

17 comments:

fRaMe+LenSeS said...

itu ka. okeh. tetiba nak wat tak reti masak. kang akak kamu majuk plak kan.. lalalalalalala~~

Afiq Yassin said...

yup betul.. afiq skunk tgh belapar ni sbb mak pergi holiday

Yatie Awang said...

setuju setuju...air tangan..tapi bukan pelempang tau hehee

Gen2Merah said...

kalau org pempuan tak nak masak, takpelah.. sekarang orang lelaki pun dah lebih pandai masak berbanding wanita... ekekeke... gurau (",)

Nong Andy said...

Haku slalu mengasah senjata ni tapi skil x cukup tajam lagi hehehe..

maszull said...

assalamualaikum iffah..banyak juga senjata yg penting kat wanita ni kan...kena la tajamkn senjata tu selalu yer..:)

Eera Shera said...

org kata nk jaga laki, kena jaga perut dia dulu hihi kuat mkn betul la

mas saari said...

betul, itulah senjatanya..

kiera'sakura said...

mengada je pakcik tue.. hahahahaha

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

sini pun demam vanila ek? haha

Cik Pulau said...

hahaha.. kalau dia nak buli kita.. bukan air tangan kita bagi. tapi air basuh tangan.. hahaha

cik Kartun said...

air tangan ibu paling lazat sekali tau!

Sunah Sakura said...

kayyy

shera haifa said...

makanan xsdp pun xpe.. laki ttp melantak sbb nk jaga hati isteri..>.<

Jerr said...

Haha, yup , lau ibu senang ati die masak macam-macam. Lau die sakit ati , maybe makan telur goreng jawabnye

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

respon to ww: doakan kak is pandai masak macam incik suami... hhohoho
(^___^)

deno said...

deno suka masakan ma... tapi deno tak pandai masak la... ifa ajar bleh? heeeee :)

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers