CORETAN TERBARU NADH

Cheese Powder

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Ingat lagi pasal cheese powder yang makan dengan cheezy wedges tu? Aku dah jual lebih dari 100 paket. Banyak orang beli. Itu buat aku senyum. Untung tak banyak pun. Sebab aku bukan reti meniaga. Tapi lepas habis stok aku ingat dah tak nak meniaga dah.

Tup-tup adik aku balik dan kata nak jual kat kawan-kawan dia kat India. Kat sana mana ada cheezy wedges walaupun ada KFC. Aku jadi serba salah. Aku malas dah nak beli pukal dari kakak tu. Malas nak jual satu hal.

Sekali ada abang ipar rumet aku nak jugak. 30 paket pulak tu. Buat aku garu kepala. Nampaknya terpaksalah aku jadi agent sebenar. Motif entri ni ialah korang nak beli ke cheese powder dari aku? Tapi entahlah aku dapat jadi agent ke tak? Masih menanti jawapan orang atasan hurm. Boleh ke aku meniaga weh?

Tadi customer datang beli 6. Lepas tu dia nak beli 30 pulak. Banyak gila!

13 comments:

Kalamhati said...

yakin boleh!!dah ada customer tu jgn lepaskan iffah..rezeki Allah nak bg tu..=)

Hafizah Mohamad said...

salam...berapa ya adik juai sepeket...brp gm n berapa rm...nanti reply kat email akak fiza_sham2001@yahoo.com...tks

Gen2Merah said...

wahhh alhamdulillah.. rezeki yang datang selaunya kita sangka2 kan.. teruskan lah usaha murni itu.. mungkin ianya salah satu sumber utk menjana pendapatan sampinga..

reenapple said...

haha.. ehbat kau.. dah meniaga sekarang.. ekeke.

Sunah Sakura said...

teruskan ajee... heee~~

boni kacak said...

nasihat saya.. teruskan. majukan diri kita. zaman sekarang ni peluang hanya datang sekali, dah ada peluang tu buat bersungguh2. rezeki awak tu. jangan sia2kan.. dan. naikkan martabat bangsa kita yang selama ni hanya duduk di level paling bawah... saya doakan awak terus sukses tau..

cik chinta said...

tgh ad org nk bli tu, bek mnjual. jgn menolak

CikZaitul said...

rezeki jangan tolak der...


manetau dapat pakai bmw pasnih.. :)

salam hari raya der... :)

Nong Andy said...

ramai gila yg suka cheese powder tu eh.. sib baik aku tak try lagi.. takut2 bila dah try ketagih muahahahha... dlm fb ada satu kakak tu pon selalu habis stok cheese powder dia... itu membuktikan yg menatang tu punya pemintaan yang 'pisang panas' hehe..

Noraim said...

taknak, nnti gemuk. kehkeh.

Cik Pulau said...

maksudnya ciri2 usahawan tu ada pada yu... hiii~

kay_are said...

bagus r macam tu.. kalau dah ade customer, pastu permintaan pun banyak teruskan je.. insyaallah berjaya.. rezeki tu..

kiera'sakura said...

proceed je kalau x membebankan study iffah

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers