CORETAN TERBARU NADH

Apa itu jiwang?

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Disebabkan aku asyik buat cerpen tanpa henti. Aku nak tanya korang apa itu jiwang pada pandangan korang? Ramai sangat kata aku jiwang semalam. Lepas tu ada orang kata blog aku ni jiwang. Ada pulak kata definisi jiwang dia lain.

Apa itu jiwang bagi korang? 

GOOGLE

Aku nak tahu sangat maksud jiwang sebenarnya. Apapun layan gambar ni. Mungkin ada rasa jiwang di situ =P

15 comments:

Aien Alien said...

haha...sama la kita, nak tahu sangat2 sebab bila buat entri pasal CINTA je dah orang kata jiwang...uhhh bukan buat madah cinta pun...

iZ said...

jiwang ni adalah mood orang tengah bercinta kut.. kui3

salim harmanain said...

jiwang tu sejenis biskut...eh ??? muke innocent.. :P

Cik Sara said...

Wah.. tahniah! dah ber[dot] com.. Tapi, kenapa header masih [dot] blogspot? heee...

Baru nak berjinak-jinak kembali membaca cerpen..eheh..

kiera'sakura said...

gambar tue..

bila seseorang tgh panas mcm api siram dengan kesejukan air, baru api x marak.. errr

akak x jiwang jadi tatau kowt.. hihihihi :p

lieynanilaz said...

jiwang tu bila seseorang itu mengutarakan ayat-ayat yg puitis...err ye ke?

reenapple said...

jiwang bagi aku... is ... errr.. entah, yang selalu cakap pasal cinta... dengan cara yang sweet.. hehehhe., blog ni bukan jiwang sangat.. sebab kau kupas macam3 isu.. =)

CikZaitul said...

aku stuju gan reen..
ko kupas pelbagai isu..
cume cerpen ko je jiwang..standard la citer cinta mesti kene ade cinta knn..
lainlah ko buat citer hantu kann..hehehheheh


aku rase ade cinta baru jiwang,xde cinta xdelah cinta kannn.. :)

maszull said...

assalamualaikum iffah...banyak rasanya maksud jiwang ni pada mama jiwang pada jiwa gaknya kot...:)

Rozuan Ismail said...

jiwang tu karat..ehh!!

Nong Andy said...

agaknya jiwang tu.. kata-kata penuh perasaan yang lahir dari jiwa kita.. yang cenderung membicarakan tentang hati dan perasaan. semuanya berkisar tentang perasaan.. tentang hati.. tentang rasa.. sesuatu yg abstrak dan hanya di rasai, bukan di lihat..

" Kau tak boleh melihat cinta.. tapi kau boleh rasa ia ada"

itu fahaman aku tentang jiwang hehehehe.. ewah.. aku rasa aku dah terjiwang di ruangan komen hehehe..

Ryu on ahsfantasy24.com said...

jiwang tu mngkin didefinisikan
sebagai tinggi imaginasi ;)

Anonymous said...

JiWA+ANGau=JiWANG :)

Misz Wati said...

Slm. Nice entry. Mohon share ye. Kite lalu cni and dh follow. Jemput follow miszwati88.blogspot.com
Tkasih (:

Anonymous said...

mungkin jiwang tu bermaksud (jiwa ke jiwa) kot..

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers