CORETAN TERBARU NADH

Aurat dipandang remeh

Kalau mak dah free hair. Anak dia jadi apa bila besar ye?

Tak fikir anak ye? Mak pakai legging tu. Baju pun balut nangka pun kalah. Kot iya pun nak bergaya muda bukan macam tu caranya. Kecewa bila tengok maknya tak dapat tunjukkan contoh yang baik. Aku pun tak baik mana. Tapi sebolehnya nqk tunjuk yang baik je.

Apalah nasib anak dia di kemudian? Kalqu rakan sebaya baik, inysaallah anaknya baik. Tapi kan takkan nak harap orang ubah anak sendiri kan? Kalau neneknya tak pakai tudung. Kenapa maknya tak tunjukkan contoh baik. Yang dosa tu neneknya. Biarlah.

Selagi boleh dibentuk anak tu. Tunjukkanlah contoh yang baik. Mak dia tak takut dosa. Bangga adalah. Mungkin suami dia dayus sebab sikit pun nak tegur isteri dan emaknya menutup aurat. Bangga sangat aurat isteri dipertonton. Jawapan senang masa mudalah nak vogue. Tua dah tak cantik.

Soalan aku, sempat kita nak jadi tua? Kalau janin pun boleh mati dalam kandungan. Inikan pula kita yang tak berapa muda dan tua. Ingat mati tak ikut umur ye. Jadi cepatlah berubah. Sebelum terlambat. Ingatan buat diri sendiri juga.
Published with Blogger-droid v1.7.4

11 comments:

shiema sufian said...

Terima Kaih mengingatkan shiema bahawa dekatnya kita dengan Mati. betul tu. kadang kadang ada org dia nak berubah, tapi alasan untuk menjaga hati mak and ayah then dia tak berubah

kiera'sakura said...

adik sepupu akak pkai purdah, sblm nie mak dia x pakai purdah..

Alhamdulilah lepas anak dia berubah lebih baik, mak dia pun jadi lebih baik lagi... kasih sayang Allah kan..

mendoakan diorang yg belum terfikir berubah dapat juga kasih sayang dari Allah, dan berdoa semoga kita tak lupa hargai kasih sayang yg Allah dah bagi tue... :)

Munnafendy said...

sgt setuju =)
mana2 yg belum menutup aurat tu sama2 la kita doakan utk diorang k

FasiHaH SupiaN said...

betul tu akak ifah....mak seksi, tapi nak anak masuk maahad, hailaaa

xila riston said...

itu le pasai...sume bangga...hurmm

Nong Andy said...

:)

moga ramai yg terbuka hati utk bertudung..

najwa nano said...

million like.
stuju sangat dengan entri ni.makcik2 pakai legging yang tak suka sangat tengok tu..haishh.macam tengok mereka sedang naked.

msredcheesecake said...

Sebelum ajar anak, harap dapat ajar diri sendiri dulu mana yg baik mana buruk....

deno said...

setuju sgt2:)

Lea Isnawi said...

tapi ada jugak kes
mak seksi, tapi anak tutup aurat..

mcm bienda

mas saari said...

sbb tulah kena ajar anak menutup aurat dari umur mereka 6 tahun...

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers