CORETAN TERBARU NADH

Antara kebaikan berblog walking

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Abaikan muka mamat itu
Sebenarnya aku nak kongsikan kebaikan blog walking. Lama dah tak buat kerja gila macam ni. Sejak jadi student sem akhir. Lagilah tak ada kesempatan. Apa aku buat? Aku bukak bloglist aku dan blogwalking je. Dengan balas jejak si pengomen. Tapi hari ni aku nak blogwalking guna orang lain punya bloglist pulak. Macam kat atas. Encik Boni, harap anda tak kisah eh? Wakaka eh blog dia bertukar wajah pulak. Baru perasan ni. Hee...

Okey, sambung entry ikut tajuk.

Antara kebaikan berblog walking;

1. Kenalan baru.
Ini sangat penting. Aku suka berkawan. Semakin luas perjalanan kawan aku, makin mesra alam aku rasa. Tak salah bukan kawan ramai-ramai?

2. Cuci mata.
Tengok blog orang comel-comel. Cuci mata sikit. Kot-kot ada mamat ensem kan. Haha. *tipu

3. Ilmu baru.
Lain orang lain ragam. Lain blog lain isinya. Bukan ada ilmu je, isu semasa, nasihat dan sebagainya jugak memberi kebaikan untuk kita secara tak sedar.

Oleh itu, marilah berblog walking. Dari kau pergi window shopping lepas tu nangis sebab terbeli sesuatu yang tak diperlukan. Baik dediam depan laptop. Takpun tolong mak basuh kain. Oh aku kat hostel, jadi istilah tolong ibu tak ada untuk minggu ni heeee...



20 comments:

Nong Andy said...

kekadang nak bw kat bloglist aku pon tak menyempat.. apa lagi nak blogwalking yg dari bloglist org.. lagipun aku ada halangan lain contohnya..

1) berukband slow
2) isteri org
3) ibu org
4) aku nak hadap komik/buku
5) aku nak hadap movie
6) aku nak buat n3 blog aku
7) Aku nak menulis cerpen
8) Bla..bla..bla..hehehehe..

byk tak list n alasan aku iffah? ehehehe

missSenget said...

hahahhaa...

aku selalu gak bw guna bloglist org..
lagi bila bosan sgt2...

Leeza dayasari [santai leeza] said...

setuju sangat.....
insyaallah bila kita jadi blogger .. dan pengalaman yg ada... dpt kita kongsikan bersama utk mrk2 yg baharu menjinak. spt leeza.

maszull said...

assalamualaikum iffah....memang betul tu iffah dari x ada nak buat baiklah kita dok ngadap lappy sambil BW dapat juga cite2 kekawan alam maya ini...:)

p/s alamak malunya nama blog mama ada kat situ...:)

EL MARIACHI said...

jom blogwalking hehehe...

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

blog gua xde dalam senarai dia.. sobsss

Cikgu Ma said...

betul2.....act, saya suka cari follower secara manual...i mean BW witahout segmen...sebab, kalo secara manual, saya boleh memilih dan menilai blogger dari penulisan dia..kalo join segmen follow mollow ni, kdg2 sekadar jejak participant, leave komen pastu x pgi dah...tu yg kesal sangat...bilangan follower bukan nk ukur...

**eh sory, komen macam buat entry..kehkeh...

boni kacak said...

hahahaha.. silakan2.. hehe.. memang tujuan kita berblog ni nak mencari sahabat? betul tak?hehe.

malu I nyah.. terpampang besar wajah ayu tu.hahahahahahhaa :P

Naniey TJ said...

hohohohoho... blogwalking....
sjak blog desaituindah d tubuhkn pd thn 2009, aku mmg t'lalu jarang blogwlking... bkn sombong ok, jauh skli mninggi diri...tp yg sbnrnya

1. tumpukn pd crpen/nvel
2. aq jns yg xbrp ramah
3. mngkin aq sgt ske brp dlm duniaku
4. 1 segan dgn u'll yg hbt2 blka...

hahahahaha... ok x alsn aq?

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

dah lama xblogwalking...

blog pn jarang update...

sibuk dgn keja =(

ana fatihah said...

Setuju dgn awak!Ziarah menziarahi amalan mulia kan?Bw sambil tambah ilmu insya Allah. :)

reenapple said...

yeah.. aku pun setuju. dgn kau tapi kebelkgn ni tk sempt nk bw.. =(

Eza Boom Boom :) said...

memang banyak kebaikannya.. Heee :) setuju sangat ngan entry iffah ni..
Jom blogwalkingg :))

kiera'sakura said...

Tgu nt akak nk jejak semua yg kt bloglist akak tue

Noraim said...

tp tak sempat nk BW lg skng kak.

shinji izac said...

nak wat,tapi agak malas kat citu... hahah

zila manaf said...

lai lai...jum bejalan blog

paripariputih said...

selamat malam iffa tidur jan mimpikan aku ok ha ha ha >..< take care dear :)


http://paripariputih.blogspot.com

deno said...

deno suka blogwalking tp bila tak sihat... exam dah dkt ni jarang2 la... hehe

kay_are said...

memang dulu rajin gile blogwalking sebab sangat free.. sekarang ni je agak terbatas sebab dah keje, etc.. tapi memang blogwalking banyak kebaikan die.. =)

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers