CORETAN TERBARU NADH

Review: Untuk 3 hari (TERBAIK)

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Kisah ini adaptasi novelis terkenal Ahadiat Akashah.

Sebenarnya aku tak pernah baca novel dia. Kawan aku ceritakan kisah novel dan makin aku berminat nak tengok. Adakah bosan seperti Lagenda Budak Setan? Tidak! Tidak sama sekali. Serius aku suka. Mungkin sebab jiwa ke arah perkahwinan tengah memuncak sekarang ni.

Kenapa aku suka?

1. Lawak. Walau ada part serius, bila buat lawak ia jadi sangat kelakar. Emosi berubah tetiba.
2. Sedih. Memang hampir saja air mata nak terkeluar, nasib aku macho. Serius memang sedih bila maknya nak lepaskan anak dara dia masa nak akad nikah. T.T
3. Pengajaran. Banyak sangat. Cinta tak semestinya bersatu. Jangan permainkan jodoh ketentuan Allah ciptakan. Cinta itu memberi. Banyak! Korang kena tengok dan nilai sendiri.
4. Kisah keluarga. Ya, aku benci dengan mak si Afin. Keji. Kejam. Memang ada mak macam tu. Mungkin kita tak nampak.
5. Kisah suami yang baik dan jahat. Ada dua suami. Korang boleh bandingkan sendiri. Memang tabiklah keromantika de amor Afdlin. Terbaik dari ladang!

Pelakon memang memberikan lakonan yang mantap. Aku suka! Haha rasa nak pergi tengok lagi je. =P Yang lain, sila pergi menonton. Sangat tak rugi bagi penggemar cerita kahwin, cinta, romantik, kelakar, jiwang macam aku. Aku kasi 4.5 bintang. Marilah terjah panggung. 

11 comments:

CikZaitul said...

OIT PG TGK WAYANG , X AJAK AKU..
bole lakita review sesama..ah kau...

boni kacak said...

wah..macam best je ni..

Nong Andy said...

Aku ada nampak iklan. Sejujurnya aku tak berapa lah nak tengok wayang melayu..(sungguh menyokong industri perfileman tempatan) tapi iffah kata dah 4.5 bintang.. maka aku rasa aku akan pergi tengok ia.. insyallah :D

aimaniman said...

aah mcm best je bila bc review ni... nanti nak tengok gak.. lambatnya cuti skolah nie

EL MARIACHI said...

reviewlah citer halimunan hahaha..

Everything's Everythings said...

Nama tajuk dia Untuk 3 hari?

reenapple said...

ohohoho... kau citer cam best je.. huhu. Tapi yg aku dengar dia punya sinopsis hari tu aku rasa macam tak masuk akal jer citer ni.. ehehe. =P

Leeza dayasari [santai leeza] said...

memang cerita ini baik..
wajar dipuji.. serius.. ada nilai tersendiri kan.

Rapunzeel Cikilolo said...

rase nk tgk cerita ni la !

kiera'sakura said...

Seyes novel die best. Akak bce dah

kay_are said...

series ke best? adaptasi dari novel? yang tu series tak tau.. 4.5 bintang.. kne consider tengok gak ni..

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers