CORETAN TERBARU NADH

Bila aku takut

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Bila aku takut, macam-macam terlintas. Tapi tak buat-buat jugak. Otak aku macam terhenti sekejap. Padahal kerja melambak. Esok nak bentang. Hari ni tukar isi pembentangan. Mahu gila aku. Lepas tu panel dah siap sedia dengan soalan peluru berpandu. Aku gabra. Takut. Aku takut aku tak kuat esok. Aku takut mulut terkunci. Aku takut aku punya penerangan diorang tak faham. Aku takut panel hentam habis-habisan. Aku takut keseluruhan isi kena ubah sebab tak mencapai standard diorang. 

Bila aku dah takut, semua jadi kacau. Korang doakan aku ye. Aku takut! Rasa takut ni macam takut nak kena bedah hari tu. Ishhh T_T. Ya Allah...

14 comments:

Everything's Everythings said...

Ketakutkan itu membuktikan diri kita sudah bersedia utk melakukan yg terbaik ;D

xpe berasa takut cuma jgn dlm takut tu kita tak buat ap2 kan? ^^
ap2 pun aku doakan kau dpt buat dgn tenang esok inshaAllah

iZ said...

Sabaq naa.. Banyakkan selawat, hembus kuat2 kat panel.
Biar depa terkejut.

EL MARIACHI said...

good luck...

Rain said...

keep calm and doa :))

insyallah iffah, semoga Allah beri ketenangan hati dan kelancaran bicara agar panel memahami apa yang diperkata..

Sanji Ngatmi said...

hilangkan perasaan gementar dan takut berhujah dengan bercakap sambil melihat dahi orang yang mendengar .. - tips dapat dari penemuduga ..

Woofer Storm said...

saya takut mati dalam sia-sia..takut sangat~

Faizul Osman said...

takut ni memang bahaya... semuanyanya boleh jd kacau...

Dezee said...

Chill..just relax and enjoy it. Takut tu satu mainan hati je..xder apa yang berlaku nanti.

Novelgurl said...

waalaikumussalam..sndrkn pd Allah rsa takut tu..better t ..good luck !! yakin boleh ! caiyok2.

Asrul "iLham" Sany said...

ada satu tips yg aku guna kalau pembentangan... ambil klip yg tak tajam sangat, dan cucukkan kat tapak tangan stp kali rasa gemuruh...

rasa gemuruh tu akan fokus kat tapak tangan

good luck :D

kiera'sakura said...

bayang muka panel tue cm akak, mana tau blh ilang takut hihihi

wish u luck adik, jgn takut2 ye Iffah boleh!!!

Faaein Talip Roy said...

moga Allah permudahkan segala urusan..

Nong Andy said...

Takut itu baik sebenarnya.. sebab bila takut kita mungkin akan memohon padaNya dan itu mendekatkan kita pada Dia.

kay_are said...

ni pasal viva tu ke? normal r tu rase nervous ngan takut time2 camtu.. same je aku ngan ko.. cuma jangan dilayan sangat rase takut tu..

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers