CORETAN TERBARU NADH

Susah jadi single

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Semalam update status pasal ni. Aku tak puas hati kalau tak luahkan apa yang aku fikirkan. Jadi single itu susah korang tahu? Korang rasa senang? Silakan rasa begitu. Aku rasa makin lama single makin terbeban beberapa isu hangat.

1. Orang kata kita tak laku.
2. Orang kata kita jual mahal.
3. Orang suka kenen-kenenkan dengan orang yang kita tak suka sampai naik rimas.
4. Orang memaksa terima dia, dengan alasan sama-sama single.
5. Orang sibuk tanya soalan sama, bila nak kahwin?
6. Makwe-makwe pandang semacam je bila kita keluar dengan pakwe dia. Macamlah kita nak mengorat pakwe dia kan?
7. Orang sibuk paksa kita couple macam kita desperate sangat. Yalah orang sibuk bergayut, kita macam forever alone je kan?

Ada nak tambah? Aku dah rasa semua ni. Aku rasa kosong, kosong, kosong....

25 comments:

Fasihah Supian said...

I love being single. Ohh hooooo..hehehehe

❤~Emma Abduh~❤ said...

sbb d kelilingi org y kapel mapel..jd rasa kosong smacam..hohoo

EL MARIACHI said...

dilemma ni...

iZ said...

Sekali sekala rasa camnie,
Cuba dekatkan diri dengan yang pemilik cinta :)

Faizul Osman said...

tak tahu nak kata mcm mana... hehe...

Ima Salsuzaima said...

x yah peduli sgt kata org dik.manusia memang macam tu.single salah.couple pun salah.bila couple pun sama gak org akan mengata, lg besar mslh.mudah timbul fitnah.

chikida77 said...

Ini baru sikit..Kita single nie org asyik ckp..tu la ko jual mahal sgt..Ya Allah rasa nak je cili mulut dia org nie..Habis tu nak kita jual murah ke terima je org yg tak tentu...kalau ok takpe tp kalau hancus sape yg merana..tuan badan sendiri yg merana..org yg ckp jual mahal tu tak rasa apa kan..Insyaallah jodoh tu akan dtg sendiri suatu hari nanti.."No couple2 kalau jodoh dah sampai terus nikah je..bercinta lepas kawen..Betul tak???

syafiqakarim said...

sy single, sy okay

segala kata cacian yg telah engkau berikan mbuat ku rasa kosong, kosong~~~~~~

boni kacak said...

chill.. rileks.. saya pun single. da dua tahun ni.. biarkan je apa orang nak cakap. yang penting kita tak kacau hidup dorang.. :)

reenapple said...

aku pom suka single... uhuhu. Jom single sampai Tuhan ketemukan kita dengan orang yg sesuai.. eheh. =)

Anonymous said...

saya x pernah couple seumor hidup ni..rsa ok jerk. kwan2 memang da rmai yang cple. bia je la dorang. tapi tgok life dorang da dicontrol. x de bebas nak kwan mcm saya. saya x bimbang pun nak berdua2an ngan laki yang ada makwe, tapi sure2 pompuan yang ada pakwe x leh berdua2an ngan lelaki sngle..kena cntrol beb

kiera'sakura said...

pegi la deting ngn tunang akak.. insyaAllah akak x pandang semacam :p

kalau dah kawen pun tetap ada soklan merimaskan yg akan ditanya jadi sama je dik pusing kot mana pun =.='

CikZaitul said...

fah, walaupun aku ni dah ada somebody dlm hati pun ...
ramai jugak menayakan soklan ni mcm aku ni single...


selagi kita belum tutup mata , ada je lah soklan maut...

jadi taknak kene soal . marilah kita jadi itik gembo-gembo..
hehehhehehehhe...


hnahdy said...

single lagi best. percayalahhh.... :)

Nur Zulaikha said...

single la bgus dr maksiat..kan kan

Sanji Ngatmi said...

im not single ..

kita lelaki ada tulang rusuk yang pasti ditemui ..

usaha sikit ..

untuk perempuan ..

cari tuan badan yang betul-betul match dgn kita sebagai tulang rusuknya ..

siMpLY nana said...

biasa lah soalan2 berbisa begitu.sebelum kawen soalan nya menghiris.nanti bile dh kawen dpt ank lmbt mula lah bertanya soalan psl ank pula, lg terhiris. dah ada anak seorg misti ada yg tanya lg, x nk tambah lg sorg ke. Masa ni dah mula rs tersiat skit dan bila ank ramai, org akan tanya soalan jg.wah suburnya ko, makan dalam terus.hik3.biasa lah tu lumrah manusia, sentiasa prihatin terhadap keadaan sekeliling...

kay_are said...

xde nak tambah.. rase cukup dah tu.. rilek je sudah.. takde salah pun jadi single kan?

ika said...

suke bace~

aDisH.sHidA said...

ifaaaaaaaaaaaaaaaaah...huhuhu..tu la kan kekadang mcm tu...tp kalau single senang je nak g sana sini xde sapa kontrol...just mintak izin mak ayah dapat..kalau de bf nie mesti tanya mcm2..kalau ada suami lagi best..pegi snaa sini dnegan dia..kalau dia nak ikut la

Nong Andy said...

Single bagus juga.. freedom hehehe.. nak ke mana-mana siapa nak marah? er.. kecuali parents lah hahaha..

Novelgurl said...

sepak je laju2 org cm2..klo sy bg "tazkirah" cukup2..ehee. x pe isikn dlu hti dgn cinta Ilahi.Subhanallah.x kn kosng..ksng...kosng..hee.

Noraim said...

kakkkk, no 6 tu mmg menyakitk hati. takde maknanya nk amek pakwe dia. grr!

cg magnEt :) said...

sibuk mncari cinta manusia brmksd kurangnya cinta kpdNYA :) cinta sebenar brsama yg halal :) itu lebih manis.

cg magnEt :) said...

sometime being a ghurabaa is da best choice. :)

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers