CORETAN TERBARU NADH

Fesyen buat kita berani

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Berani ada dua bahagian. Positif atau negatif.

Berani berfesyen mengikut syarak itu sangatlah dikagumi.

Berani berfesyen hinggakan mata orang dua tiga kali pandang amatlah memalukan.

Pakai tudung tapi macam serban, leher nampak, baju ketat? Apakah itu dinamakan fesyen? Fesyen islamik ke? Itukah?

Berani berfesyen sebegitu amatlah menjelikkan. Serius memalukan diri sendiri. Umpama membodohkan diri dan memanggil orang untuk mengutuk fesyen bertudungnya itu. Tolonglah, kesian dengan mata yang memandang. Nampak aurat, terkutuk lagi. Kan dah berbakul dosa orang memandang. Ish. Aku pelik sungguh fesyen sekarang. Sangat-sangat pelik.

16 comments:

paripariputih said...

aku pesen aku senang t-shirt dgn suar itam aku tudung ok tak?? he he he >..< (itu time aku maleh)

hnahdy said...

jujur. serba sedikit hana terasa tapi hana masih tahu batas2 berfesyen. tapi hana xpandai berfesyen pun.huhu

reenapple said...

heee... aku tak pndai nk berfesyen.. huhu

Cik Wani said...

setuju..kne ikut garis panduan Islam..kalau ketat tu dah bukan tutup aurat, tu namanya balut aurat.

Rapunzeel Cikilolo said...

aku walau tak seksi lilit2 tapi aku pun tak pandai nak jaga aurat gak

-meeSUPERGIRL- said...

kadang2 ad yg terlalu obses dgn fsyen tanpa dorang sedar dorang tak menitik beratkan pada aurat ..

Everything's Everythings said...

Itulah mcm2 fashion tudung sekarang kan? yg mcm serban tu tak cntik rasanya pun rasanya xD
(bagi aku lah)

boni kacak said...

kalau saya pakai tudung, pasti awak akan tunjal2 kepala saya..hehe

maszull said...

assalamualaikum iffah...betul tu nak berfesyen boleh tapi agak2 la kan jgn sampai mcm tu sekali...:)

kiera'sakura said...

hurm moga diberikan hidayah kt dorg tue. itulah kan moga kita pun lebih teliti sblm kuar dri umah

Asrul "iLham" Sany said...

tak berani nak komen lebih2... 'bahaya' :D

Aziela said...

Setujuuuu! Itu tak termasuk 'bonggol unta' mencanak atas kepala tu. Walhal dah ada dalam dalil...

Nong Andy said...

er..er... er... :p

Novelgurl said...

senng je jwpnnya "dh biasa"
katanya..hmm.Semoga Allah memberi petunjuk.

aimie amalina said...

berbawal lal aku dulu kini dan selamanya....hehehhe :D

kay_are said...

bile orang menjadikan pakai tudung dah kire tutup aurat camtu r jadinye..

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers