CORETAN TERBARU NADH

Review: Dah jodoh

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Ehem
Simple review;
Seronok baca. 
Ringan dan santai.
Cerita ni lain dari yang lain. Sebab jodoh bersilang.
Masih sama dengan konsep cinta lepas kahwin.
Hero yang sangat baik, sampaikan rasa ada ke lelaki macam ni?

Aku bagi 3.5 bintang daripada 5. Sebab? Konflik dia tak banyak. Tak sedih pun. Cuma rasa macam fantasi sebab gembira memanjang. Maybe, next time penulis boleh garapkan cerita realiti yang sedih dan berkonflik. Okey itu je. Boleh baca novel ni, tak rugi pun. Inipun aku pinjam dari Naniey. Malas nak beli sejak pokai ni kan heee~~~

13 comments:

aimi adilah said...

teringin nak menjinak2 kan dri dgn novel ah =)

ade sen nak belilah =)

nanti review lagi ye

SungNiem_PG said...

3.5 dripada berapa??

Novelgurl said...

tgk tjuk die pun dh tau santai..hehe

Rain said...

yang tak banyak konflik ni nak baca, kadang-kadang kita naik stress asyik sedih je.. yang tukang baca letak diri sebagai heroin, apa nak kataaa! haha

Cikgu Ma said...

suka gak novel dr kaki novel..novel sempoi...tapi mood baca novel2 mcm ni dh kurang..mungkir faktor usia dan masa,...hehe

boni kacak said...

wah... tips yang baik daripada yang pakar.hehe

Rara Nasiha said...

bila baca novel pasal percintaan selepas kahwin ni rasa sangat best. rasa nak macam tu jgk je :)

Romeo Laut said...

Err.. aku baca novel juga. Tapi bukan genre cinta-cinta jiwang tahap leleh. Cuba-cuba cari penulis macam Abdullah Hussain, atau Pramoedya Ananta Toer. Mesti seronok.

Rapunzeel Cikilolo said...

dah lame tak baca novel. rindu!

anamizu kaito said...

owhhhh cinta ala2 fantasi..
takde scene drama taching2
ea ipah ? hehe

kiera'sakura said...

klu akak suka baca novel yg santai sbb xnk serabut kepala pk prob dia.. kdang2 smpi nk tido pun pk pasal konflik tue =.='

kay_are said...

cite hero terlalu baik jarang aku jumpe.. kne masuk list untuk akak aku beli nanti =P

Nong Andy said...

baik.. kalau kepokaian aku reda nanti aku beli hehe..

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers