CORETAN TERBARU NADH

Contest 555 oleh Deq Deq

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM

Contest 5-5-5 oleh DeQdEq (sila KLIK pada gambar untuk sertai)
Klik banner


CREATE, PROTECT & PRESERVE

create aka membuat
protect aka melindungi
preserve aka pertahankan

Duit penting untuk kita
boleh beli pelbagai benda
jangan kita leka atau alpa
duit akan habis juga

buat duit biarlah halal
jangan ikut nafsu semata
duit untuk segala hal
andai tua tak bekerja

duit itu sangat penting
melaburlah jika berduit
jangan pula tak terlindung
kelak susah tiada duit

dunia kini semakin moden
semua benda dalam list
ada duit kita pertahan
jangan sampai kita muflis


tagged:

ps: Sudah edit..Maaf cik deq deq

Post by,
Miss Ran 

7 comments:

DeQdEq said...

miss ran, deqdeq nk tanya...miss ran ada baca cara penilaian dan objektif contest 5-5-5 ni tak?

dari apa yg deqdeq amati, pantun2 miss ran tak ada menyentuh ttg kewangan...

klu dpt sentuh 1 isi pun deqdeq dah terima dear...

klu blum baca, miss ran boleh tgk sini

http://diyanayaccob-deqdeq.blogspot.com/2011/02/contest-5-5-5-cara-penilaian-dan.html

Miss Ran said...

aiyak terlepas pandang..ade bce..tak perasan kwngn..okeh2 t i edit

DeQdEq said...

edited version sgt menepati kehendak dan objektif...

dah tu dibuat dlm bentuk pantun....sgt kreatif...

x sangka kak ran ni pandai berpantun, igt selalu tolong conan je..hehehhe


deqdeq ucapkan semoga berjaya ye

Sunah Mohammad said...

datang meneliti artikel peserta..hehehe..

Miss Ran said...

@deq2 hehe mekasih2
kreatif ke
selalu tolong smua org..hehe

@sunah jadi juri lagi ke? adeh

nur ikhyar dee said...

juri mai buat penilaian :)

DeQdEq said...

miss ran...maaf ye, deqdeq nk tanya, dh email belum nama, alamat dan no telefon kat deqdeq...

deqdeq cari kt email mcm xder je....

klu belum tlg email ye sbb deqdeq br nk proses hadiah...huhuuhu...maaf la lmbt bg...

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers