CORETAN TERBARU NADH

Review 3 HATI 2 DUNIA 1 CINTA

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM

Cerita ini terbitan indonesia. Dalam 5 bintang aku bagi 3 je kot. Kenapa? Sebab cerita biasa je. Selalu tengok. Macam ayat-ayat cinta pun ada. Sinopsis jelah aku bagi tahu. Kot-kot korang suka, Lain orang lain citarasanya. Ye tak?

Ceritanya bermula dengan seorang lelaki bercinta dengan seorang perempuan bukan seagama. Mak laki ni memang selalu backup anak. Tapi ayah dia keras kepala. Laki ni suka berpuisi. Satu hari makcik laki ni  nak jodohkan dia dengan seorang minah cantik bertudung. Ayah dengan mak dia setuju sangat. Tapi dia ada buah hati dah. Buah hatinya orang kristian. Mak ayah minah kristian tak suka laki tu.

Dioranf tetap bercinta. Sampai ayah laki tu marah. Halau dari rumah. Dia pun beritahu kat minah bertudung yang dia tak nak kahwin dengannya. Tak jadilah mereka kahwin. Minah kristian masuk Islam. Ayahnya laki tu mula-mula tak setuju. Maknya dah suka. Sebab perempuan tu banyak tolong keluarga laki tu.

Akhir cerita, masing-masing kahwin dengan orang lain. Huh sakit hati tengok!!! Beria bercinta. Tapi tulah jodoh di tangan ALLAH. Kita hanya merancang =)

Post by,
Miss Ran 


2 comments:

GadisGula-gula said...

tgh dload cite tuh kak.. hehe~ tgk gambar cum best.. walaupun dah terasa sakit jiwa bila baca review ni en.. tetap gak nak usha cite tuh! hehe~

Miss Ran said...

hehe bgi akak bese2 je..tak de la tak dap mana

mahap2

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers