CORETAN TERBARU NADH

Jikalau aku doremon...Contest

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
klik gambar doremon untuk join
Ahaks aku dan contest sangat sinonim. Bukan apa. Sebab dia memerlukan kreativiti. Jadi aku nak asah otak berkarat. Haha

Ini kartun zaman berzaman
orang tengok tak bosan-bosan
kartun ini penuh pengajaran
buat kita di masa hadapan

Kalau aku doraemon
aku mesti tak nak tolong
sebab nobita malas bangun
nanti jadi macam sotong

dua tiga kucing berlari
mana nak sama kucing biru
dua tiga aku mencari
doraemon tetap diburu

Kalau aku jadi dia
Si kucing bijak bistari
Akan aku ajar nobita
supaya dia rajin lagi

Doraaemon biru warnanya
aku pula berwarna coklat
aku nak jadi sepertinya
supaya aku jadi hebat

Buah berangan keras sekali
sekali makan tak nak lagi
aku berangan berkali-kali
misi jadi doraemon lagi

Okeh berhenti mengarut!!!
Post by,
Miss Ran 

4 comments:

Nurul Atika said...

wahh~ berpantun lg ye..
hee~
gud luck, sygs..

Miss Ran said...

mengarut lagi melalut

the faceblog said...

hye.. selamat malam. just nak cakap saya tag awak untuk contest si doodal tu.. nie link saya. mintak komen ye. tq = http://daddyjarum.blogspot.com/2011/02/doodals-dialogue-contest.html

Miss Ran said...

da komen...sy da juin da..tak pasan eh?

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers