CORETAN TERBARU NADH

Kenangan lama berulang lagi

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Orang kata kenangan lama usah dikenang lagi. Tutup buku lama buka buku baru. Tapi bagi sesetengah orang khususnya perempuan memang akan selalu mengenangkan kisah lama. Mungkin dah memang begitu sejak azali. Entah. Aku pun suka teringat zaman dulu.

Sebab tu orang kata perempuan lebih sensitif. Sensitif dengan kenangan. Sensitif dengan perubahan sekeliling. Sensitif dengan orang sekitar. Bila ada kenangan pahit memang sukar nak dilupakan. Betul tak? Jadi jangan tanya kenapa perempuan suka mengungkit.

Bukan mengungkit cuma mengenangkan kenangan lama. Bila dah lari dari kenangan kalau boleh nak biarkan ia terkubur. Tapi sukar! Jadi bila orang sebut-sebut benda lama memang sedikit sebanyak mengganggu emosi empunya badan. Barang lepas jangan dikenang. Kalau asyik sebut mana jiwa tak merana? Aku pun sama.

Ps: Dia tak kot.

17 comments:

Nong Andy said...

Bagi aku kenangan lama ni sangat berharga. Tak kiralah ia manis atau pahit.. rindu atau dendam.. benci atau sayang.. semuanya amat berharga!!

sebab.. 'ia' boleh hasilkan 'jiwa' pada tulisan... penulisan :)

bila kita masukkan 'ia' kedalam tulisan.. ia solah-olah lebih berkesan :)

*Hehehe.. aku mengada betul! n3 xde, menyibuk je lebih kan blog iffah :p

fRaMe+LenSeS said...

Suma sm ja. Mmg ssh mlupakn. ;)

fizafantagiro said...

Nk balik ke masa lalu mmg dah tak boleh .. so kenangan masa lalu tu je lah yang ada utk kita ingat .. pastu senyum sorang2 =)

Farhan Hanif said...

pengalaman bukan untuk ditangisi tapi untuk dipelajari...=)

Eza Boom Boom :) said...

barang lepas tu la selalu terbayang before tidoo. huhu.

diana said...

yang pahit tu paling kita nak lupa tapi yang itu la kerap sangt datang mengganggu..kan??

Halimatun Sa'adiah said...

mulut jea ckp da lupe..tp hati teringat2 lg oo

aimie amalina said...

huuuuuu
cam sedih je
hayoooo..
tetibe opah pon teringat cite lame :(

Nur Zulaikha said...

terimbau kenangan silam...lalalala

K O R I E said...

sebelum tidur mesti fikir kenangan lama ~

mesti punyalah.. buat review unt jadi lebih baik pada masa depan ^^

KaK LimAh Si SupiR said...

memg susah nk lpe kan sesuatu

maszull said...

assalamualaikum iffah...setiap kenangan itu pasti akan jadi kenangan selama-lamanya..:)

Cik Pulau said...

setuju..
bukan mengungkit..
cuma kenangkan kisah dulu..
adakah kita ni sentimental sangat,.. huhuh

Eera Shera said...

bese la kekadang teringat kenangan lampau..x kesah la pahit ke manis ke

.........cP~ said...

Biasalah. Dah ada dalam otak mesti la ingat. Cuma jangan terikat dengan masa lampau. Nanti memakan diri.

kiera'sakura said...

sbb kenangan tue sebahagian dari diri kita... nk melupakan mungkin tak cuma elakkn selalu berfikir kenangan lalu tue :)

shahani... said...

yup...mmg sukar nk lupakn kenangan 2,tmbahan pula bla kita kna slalu jmp org 2...mgkn makan masa yg amat lama...pa2 pn kna try d best gk tuk lupakn trus..huhu...
:(

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers