CORETAN TERBARU NADH

Apa masalah kalau single?

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Kalau orang yang single rasa diri rendah diri bila dia tak ada kawan dia salah.

Kalau orang yang single rasa dia teruk sebab pakwe tak ada dia salah.

Kalau orang yang single rasa dia tidak dipedulikan oleh orang lain dia salah.

Kalau orang yang single rasa dia tak bagus banding orang lain dia salah.

Kalau orang yang single rasa dia lemah jika berdiri dengan orang lain dia salah.

Sebab?
Senyum dan kuatlah kamu!
Motivasi diri kadangkala lebih baik dari motivasikan orang lain. Jadi, pilihan anda. Pilih yang positif untuk terapi hati. =) selagi mampu dan menangis bersembunyi selagi boleh.

17 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

single?okey jek :)

deno said...

tak salah! deno pun still single.. deno tak malu, tak rasa rendah diri.. jodoh kita semua allah dah tentukan :)

Prettywrite said...

single hati senang tak payah pikir orang lain..;)

kiera'sakura said...

sape kata dia single? dia masih ada Allah, dan dia masih ada keluarga juga sahabat2 yang bukan je menjadikan dia double, tapi berdouble double gandanya

syakey said...

takdak masalah kalau single. lagi best. boleh concentrate nak cinta pada pencipta, kluarga and sahabat. ;)

Aziela said...

Exactly. Banyak yang boleh dimanfaatkan sementara masih single...


Err...akak ada e-mail awak..receive tak?

Eera Shera said...

sendiri2 la lg kuat. kuat utk sentiasa berdiri sendiri

reenapple said...

yeah.. aku setuju!!!

#tapi aku selalu ada rasa rendah diri sebab aku single walau banyak kali aku kata pada diri yg single tu best.. betul ia memang best.. huuu.

#aku rasa strange feeling tu menular lagi... ahaaaa.... lari.. kekeke.

Kumiko Ryou | Farah Amira said...

haha..single la snang...xyah nak jga hti org...tp dlm single kena la gak cri calon suami..hik3
#gatal..:P

Boni Kacak said...

ye.. sebab tu saya tetap terseyum walaupun masih lagi single sampai sekarang..hehehe

.........cP~ said...

Salam.

Kenapa ni? Crisis dalam diri ke? :) Single pun kenapa? Kalau nak ada pasangan tapi tak nak halalkan dengan nikah, baik single je...

kay_are said...

takde hal r.. yang penting bahagia.. dari bergf/bf tapi asyik nak gaduh2, taknak caye je.. baik single hidup pun tenang =)

maszull said...

assalamualaikum iffah...single pun jadi masalah skg ni kan...:)

Asrul "iLham" Sany said...

tak salah pun... solo bagus apa? tak ada orang bebel2 hahahaha

Cendol said...

heyyoo!!!im proud being single!
same2 le kite menjage hati utk halal saje.hehe nice entrY!

Nong Andy said...

i'm not single

tapi ada ketikanya aku rasa cemburu dgn yg single.. sebab mereka bebas melakukan apa saja sesuka hati mereka dan tidak terikat dgn apa-apa..

tapi tentu saja berdua lebih baik haha.. apa pun sekarang sudah bertiga..

" Mami.. mau nenen!" kata shinta.

dan aku segera off komputer hehehe...

Cik Pulau said...

nak setuju jugak walaupun sekarang tgh risau kan something.. huhuhu

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers