CORETAN TERBARU NADH

Lelaki semuanya sama!

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Lelaki semuanya sama!

Itu kata-kata perempuan kecewa biasanya. Kecewa kerna seorang lelaki. Mungkin lebih. Tapi kalau dah emosi kawal minda. Memang kata-kata selalu lahir menyakitkan hati dan kadangkala tak adil langsung. Tak pasal semua lelaki disamakan dengan perangai jahat dan tak baik tu kan?

Tapi tak aku nafikan sebab lelaki seorang, yang lain kena tempiasnya. Macamlah semua lelaki perangai sama. Takkan? Ada yang sweet sangat. Ada yang suka menyakitkan hati perempuan. Ada juga kasanova. Ada pulak yang macam sikap abang-abang. Macam-macam jenis sebenarnya. Tapi kenapa wujud ayat lelaki semua sama?

Fobia, trauma dan seangkatan dengannya yang membuatkan perempuan lebih berhati-hati. Atau prejudis terhadap kaum tersebut. Bukan anti cuma mengambil langkah awal supaya mengelak diri dari terjebak dengan permainan lelaki kejam. Tak semua lelaki macam tu. Cuma kadang bila emosi kawal minda. Itulah jadi, cakap sedap hati je.

Tapi nasihat aku, kalau anda yang lelaki jumpa perempuan macam ni. Jangan terus salahkan perempuan tu. Ambil masa. Semuanya perlukan masa. Tunjukkan kepada dia yang hakikat lelaki itu tak sama. Lelaki lain. Lelaki seperti anda mampu buat dia bahagia. Yakinkan dia tentang hakikat itu! Insyaallah, hatinya akan lembut. Mana tahu dia jodoh awak kan? Hehe~~~
Nota Iffah: Ikan Kaloi jantinanya lelaki. Ye tak?

13 comments:

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

hmm cara diorng mcm dah giveup ngan laki kan.. klu smua laki sama, means their dad, their uncle, their grandpa pun sama la..huhu

reenapple said...

ohohohooo.. setuju.. kadang3 kena siasat dulu.. huhu.

#entah apa yg aku merepek ni.. huhu

zaujah until jannah said...

bile marah di atas. akal yg waras di bawah mmg begitu. tp mgkn kite di jumpa kan dgn laki yang tak baik itu berjumpe dengan lelaki yang baik. ALLAH knows better

iZ said...

hehehe.
tq!

Cik Pulau said...

ai bukan fobia.. tapi berhati-hati. ^^

maszull said...

assalamualaikum iffah...sabar yer x semua lelaki macam tu mungkin akan ada seorang lelaki yg baik akan muncul...:)

Boni JLL3 said...

satu saya nak tanya.. macam abang2 tu macam mana??hahahaha

Faizul Osman said...

tak semua perangai lelaki sama... setiap org ade sifat dan sikap yg tersendiri...

http://mohdfaizulosman.blogspot.com/2012/07/giveaway-contest-gila-buasir-otak-watak.html

Nong Andy said...

lelaki memang semuanya sama.. semuanya lelaki. tapi yg tak sama tu bapuk namanya akakakaka...!! maaf.. bergurau aja.

*Ikan kaloi.. Kalau namanya Azhar tentu lelaki kan?

deno said...

bila dah fobia mesti rasa mcm tu... kan?

Anonymous said...

LELaki MEMang SEMua SAMa,CUMa PEGANgan,PERWatakan,MATLamat DAn PERJUangan YANg BERbeda.BOLeh SENyum ORAng LELaki BAca Ni :)

PPENYakit LUpa BELum SEMbuh LAgi La Tu :p

ALHAMdulillah.BELum TERLintas NAk TUKar JANTina DAn SESONgsang DENgannya.

CikZaitul said...

lelaki sume same..
tapi perempuan mmg dah ditakdirkan dengan lelaki..
ye dak ??

tak mau aku perepuan dgn perempuan..
dan sebaliknya..
wuwuwuwuuwuwuw

kiera'sakura said...

sama la jugak kita geram ble kta perempuan suma sama.. makanya kita kena ubah diri sendiri dlu jadi yg x sama dgn org lain tue ;)

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers