CORETAN TERBARU NADH

Review: SUAMI AKU USTAZ


Pertama sekali terima kasih banyak kat member aku, Reenapple sebab sanggup belikan buku ni dan pos. Kalau tunggu aku beli memang tak dapat-dapat. Sebab kat Melaka dan Alamanda stok habis. Tension pulak aku. Oh Ikan Kaloi, Reenapple kirim salam tau. Eh sambung cerita, bila baca mula-mula dah kata, tak sia-sia aku beli!

Permulaan cerita bagus. Olahan juga santai. Kata ganti diri aku untuk keseluruhan cerita aku tak gemar. Tapi apa yang aku suka ialah aku sendiri dapat rasa akulah watak utama. Sebab Alisa tu macam aku. Haha. Serius, rasa nakal-nakal macam Alisa. Tetiba kena suaikan diri dengan suami islamik. Aku faham perasaan Alisa sangat-sangat!

Bosan tahu? Tapi watak Hafiz buat aku jatuh cinta berkali-kali. Tapi still aku tak mahu suami ustaz, maybe islamik sangat. Belum kena dengan jiwa aku ni. Aku tahu mesti ada orang kata, ustaz tak semestinya dengan ustazah. Tapi entah. Ada perancangan lebih baik yang Allah dah aturkan untuk aku, untuk korang jugak. Siapa tahu kan?

Jadi wajib beli novel ni. 4* aku kasi. Sebab pengisian tentang Islam banyak. Banyak pengajaran. Sweet, romantik halal way. Dan yang pasti buat aku muhasabah diri yang makin alpa tentang agama sendiri. Itu yang utama. Aku kira novel ni novel Islamik yang pertama aku baca. Kalau tak malas memanjang. Aku suka novel ni sebab sambil berhibur sambil beri peringatan kepada pembaca tentang agama Islam.
Published with Blogger-droid v1.7.4

16 comments:

reenapple said...

dowh.. gitu ke.. macam best bila kau buat review... huhu. Aku pun tk nk ustaz sgat.. hahaha. Err... papepom, aku jarang nk sentuh novel.. huhu.

#dowh.. malu aku.. ahaha. Apa pun terima kasih sudi tolong kirim salam dan sama-sama. =D

fRaMe+LenSeS said...

Kna cr jgk la ni ye? *pksa kak kamu beli

Nong Andy said...

a... aku ada nampak novel ni di Popular hari tu.. aku ada belek2 dan baca sikit dia punya petikan cerita di belakang.. macam best. tapi aku tak beli hehehe..

*lenkali kalau aku gi popular lagi aku beli :D

NiaLidia. said...

sy bg 4 setengah bintang utk novel ni. superb! :D

Anonymous said...

WAALaikumsaLam.
JAZAKALLah KHOir..

tamlegend said...

nak detail pasal buku leh?teringin lak nak baca...

Faizul Osman said...

sy memang suka novel yg islamik... bnyk ilmu yg boleh kita dpt sebenarnya... skrg ni pun sy tgh nak habiskan pembacaan 20 buah novel yg bermcm genre... cuti 2 bulan... itu je yg mampu buat...

http://mohdfaizulosman.blogspot.com/2012/07/lulus-dan-8-jam.html

tamlegend said...

ok...nanti g cari kat MPH..sinopsis y iffah bg mcm menarik...

Noraim said...

akak, nak pinjam boleh? hukhuk.

sampai skng tak jumpa lg novel ni. wuwuwu.

Naniey TJ said...

aq x nk nme je us....
ckplh glrn us tu hnya d hti... huhuhu

Boni JLL3 said...

kalau macam tu, saya nak panggil awak alisa la..hehehe

kiera'sakura said...

saya dah ada la awak novel nie... *jawap soklan kat atas* hihihi :p

maszull said...

assalamualaikum iffah....selamat membaca yer...;)

Cik Pulau said...

best ea yu???
ai nak masukkan dalam list ni... skang da ada 2 dalam list ni..
keluar kedai buku je, ai akan beli.. hehehe

shida anwar said...

memang best..x sia2 beli...menjasi kesayangan hati novel tu

aDisH.sHidA said...

alaaaaa..nak gak baca nie

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers