CORETAN TERBARU NADH

Review: Zine Pilihan Warna Kaseh

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Banyak nak direview. Jadi harap baca dengan tenang. Jangan melompat teruja sangat okey? Bismillahirrahmanirrahim sebagai pembuka review. Aku nak review karya penulis-penulis dalam Zine Pilihan. Yang penulisnya Iffah Afeefah? Biarlah orang lain yang review. Siapa yang belum beli, nak beli? Masih ada stok. Limited. Jadi, meh order kat aku. Aku tolong poskan kat korang. Pos hari ni dijamin sampai esok. Zaitul pun aku baru pos kelmarin. Seronok dia baca semalam.

Okey mula review setiap cerpen dengan lajunya.
1.       Pencinta gila
Psiko dan benar-benar gila.
2.       Bumi Palestin
Sedih. Sayu.
3.       Ali dan Zuliana
Comel sangat. Auch!
4.       Curang
Psiko dan mengerikan!
5.       Gadis kopi
Manis macam gula dan santai.
6.       Hati
Stress sungguh dengan ending yang sedih.
7.       Aiskrim
Puas! Padan muka kau.
8.       Gambar
Sorang kahwin sorang lagi?
9.       Petunjuk
Menangis dalam hati lagi perit dari menangis berair mata.
10.   Pada syurga di wajahmu
Dendam dan sedih.
11    Kertas warna
Kejam dan sedih.
12.   Terlarang
Memang terlarang! Tapi tegas.
13.   Nakalnya kamu
Cerita budak sekolah yang sweet.
14.   Sahabat
Nilai persahabatan.
15.   Joanne
Cinta buat dia buta dan cerita ini agak nakal.
16.   Yang terakhir
Sweet dan simple je.
17.   Lukisan hati
Cinta itu unik katanya. Tak sangka!
18.   Aku tak ada bakat
Aku tertarik dengan quotes “Jangan kerana sebuah cerpen, kita akan hilang segalanya!”
19.   Sesejuk dingin Dravar
Tulisan sungguh menusuk ke hati! Sedih sangat.
20.   Don juan
Scary! Terbaik.
21.   Jangan lepaskan dia pergi
Ada pengajaran dan sedih.
22.   Selamat tinggal Kaseh
Sayu gila. Saja bikin aku nak nangis.
23.   Pengorek
Simple tapi sweet. Aku suka!
24.   Aku cinta kau
Gila dan psiko.
25.   Wan
Menyesal tak ada guna.
26.   Pemuda pemuja rahsia
Saspen sungguh. Dan memang gila.
27.   Bila bulan berwarna biru
Sweet dan romantik. Auww!
28.   Cinta, sayang, kasih
Aku pilih hati. Itu aku suka sangat. Memang sweet.

Kesimpulan, aku memang menyesal tak baca dari awal. Yalah, busy sangat. Sekarang kat aku ada banyak ZINE tak dituntut by hand. Korang mesti menyesal sebab tak ambil awal-awal. Serius aku suka!


Siapa nak order, pm je aku kat FB. RM15 sekali postage. Aku jual, korang beli. Tak rugi beli beb!

18 comments:

Eza Boom Boom :) said...

Eza sukaaaa! nak review gak la :) First cerpen tu agak ngeri.. ^^

Rapunzeel Cikilolo said...

wah. kalo ada masa aku join baca. tajuk nampak macam kreatif

reenapple said...

aku pun suka..

Aziela said...

Akak rasa macam nak jugaklah....

Leeza dayasari [santai leeza] said...

buat masa ni tak ada masa nk baca.

Syira said...

salam..

hoho...dah lama x melayan novel or cerpen, macam x de feeling dah.hehe

maszull said...

assalamualaikum iffah...wah banyaknya nak direview...:)

Juliet_iRa~" said...

banyaknyaaa cerpen!nt akk cuba baca ea one by one..:)

Nong Andy said...

Nak tambah,

Misterinya Cinta
- saspen n pengajaran

Dimanakah cinta
-dont hate ur ex a lot or... he/she became ur nitemay hehehe..

Demimu Laila
-Love.. like a magic :D, love can just pop up so sudden in ur heart hehehe... belive it!!

*Tulisan Iffah Affifah! :D

Afiq Yassin said...

suka22.. salam dari fiq selepas kembali dari dunia blog

Faizul Osman said...

tajuk cerpen dgn sinopsis yg sebaris cukup mengagumkan...

http://mohdfaizulosman.blogspot.com/2012/07/nice-song-sami-yusof-feat-dato-siti.html

Cikgu Ma said...

banyak nuku yg dibeli time joli baucer 200 dulu..tp sampai sekarang 1 buku pun x sempat nak habiskan...

ellieandcarl'sstories said...

kite tersgt22 kompius.. adoiii x paham psl entry ni sbnr nye. explain pls. sori sy slow learner

Juliet_iRa~" said...

dikk oii..

tak cukup separuh bln gaji nak kawin..haha :p

ellieandcarl'sstories said...

oo makne nye dlm 1 buku ade byk cerite?? gitu erk. ok paham :)

Noraim said...

erkkk,

saya nak kak

tapi masa xmengizinkan lg skng.
agk2 kalau lmbt habis x?

kiera'sakura said...

akak dh review sal penulis iffah ritu... kihkihkih

Anonymous said...

Pretty nice post. I just stumbled upon your blog and wished to say that I have really enjoyed browsing26 your blog posts. In any case I'll be subscribing to your feed and I hope you write again soon!…

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers