CORETAN TERBARU NADH

Gejala PNC

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Gejala PNC sebenarnya dah lama. Tapi aku tengok, bukan kaum hawa je yang terjebak dengan gejala ni. Lelaki pun ada. PNC? Pantang Nampak Cermin. Aku tak tahu kenapa kena mengadap cermin dan betulkan tudung. Kejap betulkan rambut. Kadang bukan niatpun.

Macam dah jadi habit pulak. Ternampak cermin je terus lekat kat cermin. Betulkan apa yang patut. Lepas tu kembali fokus ke depan. Ada korang nampak gejala ni? Korang tahu ke kenapa gejala ni makin sukar dihakis? Tapi yang pasti, tak semua yang suka tengok cermin suka melawa. 

Ada orang memang hati tergerak sendiri nak tengok cermin. Ada juga yang anti pada cermin. Jadi, sebelum memalukan diri, baik cerminkan diri. Cermin ni baik sebenarnya. Yang kurang dia tunjuk, yang lebih pun dia tunjuk. Tak berat sebelah orang kata.

17 comments:

reenapple said...

aku dengan cermin ibarat aku dengan telefon.. guna bila aku perlu je.. ahahah.

#aku sebenarnya benci cermin.. tapi ken aguna juga.. huu

deno said...

hihik.. deno pun mcm tu.. xtau kenapa.. semulajadi kot...

Pocket said...

ehh!! PNC ni bagus!!
kalau dalam training untuk menjadi better trainer pun diorang suruh tanamkan penyakit ni,
almaklumlah.. kita tak tahu memana yang 'ter'silap..
zip lupa ker,
pocket inside out ker..
baju masih ber'pricetag' ker...

bayangkan orang pinpoint kan bebenda tu masa interview or presentation?
'err pocket.. zipper kamu!'
by the manager!
habeh dah presentation tu jadi kalut... adehhhhh

Rapunzeel Cikilolo said...

aku tak pernah ada habit ni. pasai tu serabai. hehe

Eera Shera said...

wahai cermin, tunjukkan sape yg paling cantik. mungkin dorg slalu cko cm tu kot

ahsfantasy24 said...

kalau dah lalu tepi cermin tu,
tudung yg dah yakin tak krepot pn nak tilik gak, haha.. ;p

kiera'sakura said...

akak suka membebel depan cermin.. hahahaha

maszull said...

assalamualaikum iffah...betul tu pantang nampak cermin ...anak2 mama pun mcm tu mana ada cermin kat situ la dia menghadapnya...;)

Mrs. Abi said...

dulu kt skolah pengetua lelaki, dia smart walopun dh tua, dia suke cermin. setiap sudut sekolah mesti ada cermin. byk cermin. dia kata, dia letak byk cermin, nk suh student2 sentiasa bpakaian kemas. xnk selekeh2.

syiela said...

mungkin untuk keyakinan kot... kat tak tilik rasa tak yakin.. ntah le.. saya tengok ala kadar je

Prettywrite said...

masuk kedai kasut banyak cermin..orang buat telek kasut kita dok telek muka..keh3..

CikZaitul said...

aku kawan gan cermin..
hp puye screen pun aku tgk..semata0mata nak tgk tdg aku..

hahhahhahaha

Leeza dayasari [santai leeza] said...

haaaa PNS... lawak lahhhh

kay_are said...

ade gak r wat kadang2.. tapi tak selalu.. maybe sebab dah jadi habit kot..

iZ said...

bagus apa pnc..
cuma jangan berlebihan je =)
jemput2, hehe
http://cintailmu89.blogspot.com/2012/07/nak-kad-raya-senang-je.html

aimie amalina said...

hehehehee
skrin engpong pong jadikkk
hahhha :p

ellieandcarl'sstories said...

betol2. dulu kite kate kat orang tau. skng da kene hahah

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers