CORETAN TERBARU NADH

Dia kata kena seimbangkan

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Ada orang komen kata seimbangkan realiti dengan maya. Aku angguk setuju. Aku rasa dah kronik penangan maya terhadap diri sendiri. Tak hairanlah kawan aku duduk bebel dengan aku. Aku rasa betul apa dia dan kawan aku cakap.

Jadinya, aku kena kurangkan masa berblogging. Asyik muka aku je menghadap blog kan? Patutlah ada yang cakap jadi blogger ni membosankan sebab tercongok kat depan lappy 24 jam. Hurm tak semua blogger macam tu kan?

Asyik dengan blog sampai kerja aku tak siap. Contoh fail praktikum. Banyak lagi bahan tak ada. Buku RPH tu pun comot. Dulu kemain rajin tampal-tampal. Sekarang main tampal yang mana dan je. Teruk benar dah penangan blog ni.

Orang lain berblog jugak. Tak adalah abaikan kerja ye tak? Jadi azam aku sempena puasa ke 7. Ops tak kisahlah puasa ke berapa. Aku nak tanamkan azam ni. Korang tegur aku eh kalau aku langgar pantang. Haha serius ni. Korang pun janganlah addicted sangat dengan blog. Seimbangkan ye kawan-kawan.

Ps: Dia yang tegur aku tu ustaz. Ala ustaz geli-geli. Ada orang kata dia ustaz yang popular=P

11 comments:

Faaein Talip Roy said...

hahaha... tau dah siapa.. pasti ostad jiji kan.. hahaha..

yer.. penangan blog sangat merbahaya.. dah rasa dah..

cik pulau said...

ostad jiji ke yu..
hahhaa..
betol2..
kena seimbangkan..
kena ingat yg kita ada komitmen lain lg..^^,

nurulhuda said...

tak salah nak blogging, akak pun start blogging masa belajar (to be precised 1 hari sebelum final exam final year) hehe.. pandai2 seimbangkan, study smart! :)

H.J said...

haha..jangan hirau ostad tu..

Suhaili Sarif said...

eh sama la kita
mmg duk ngadap laptop mcm2 keja x siap
adeh..hehehe
tgur menegurla kte ya

IMANSHAH said...

dah jadi cikgu sebenar esok2, mana ada masa nak berblog lama2..saya berblog malam dan hujung minggu je..

Luqeem™ said...

betul2..kna seimbangkn ilmu dunia dan akhirat jgak..hehe

sifu im said...

aku nk bergeli ngn ostad tu leh??haha..nk blogger leh je..tapi xyah la smpai ngadap lappy 25 jam kn..hohoh

izzah zubir said...

waahh sep sikit..smala kita..hahah. haiyoo kita lepak chill saja .jgn addicted sgt k.

aimie amalina said...

kak ngah!
opah baru 0n9..
heeee
xpe..x slh nak berbloggong asal yg utama diutamakan ye cegu comei!

JIJI YU said...

ostad mane la baek bebeno tu

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers