CORETAN TERBARU NADH

Review Blog Jawapan Teka-Teki 12

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Nampaknya teka-teki itu sangat mencabar. Sebab ada ralat. Aku dah betulkan. Maaf kesilapan teknikal. Maaf sekali lagi.

Teka-tekinya ialah: Tunggu dua jam, jumpa dua minit.

Jawapan: Jumpa doktor di hospital kerajaan.

Cik Kak yang dapat teka dengan betul walau ada ralat ialah Cik Sunah Sakura. Hai dia lagi. Pandai sungguh meneka. Haha tak tahu nak review apa lagi. Dia punya blog dah popular. Pembaca blog ni pun dari blog dia. 

Sunah Suka Sakura dot com
KLIK HEADER UNTUK TERJAH DIA
Puisi buatmu
tiada kata seindah sakura
teguh berbunga mekar
lembut ditiup bayu segar
nampak lembut bak tisu
namun di dalamnya
tersimpan seribu rahsia
makin lama ku pandang
makin tinggi darjatmu
sungguh indah dilihat
walau hanya kejauhan
namun sukar dipetik
kerana ia sakura

Puisi apa ni? Bosan sungguh. Okey malas baca. Malu. Haha

Ps: Mana dia ni?

9 comments:

aimie amalina said...

heeeeee
akak sunah bole ye pikir yg simbolik2 ni
hehehehe

maszull said...

assalamualaikum iffah...yer la mimi yg kat atas tu kak sunah ni ada fikiran yg simbolik kn...:)

budak penjara said...

asal jwapan aku salah??

Faaein Talip Roy said...

alahai.. ter miss nak jawap teka tekuk ni.. hahahaha..

puisi indah buat sakura..

sakura pun malu2 membacanya.. hahaha..

Kalamhati said...

Iffaaahhh..akak datang..ngeee

Tahniah buat cik sakura kita..hehe mmg sahabat sejati ni..tau aje jwpn ttg iffah..=)

Ku Azhar said...

hehehe cekap2...

MerLe said...

hehe..tahniah sunah~

Luqeem™ said...

ouhh..dah agak dah jawapan tu..hehe

Sunah Sakura said...

waaaaaaaaaaaaaa...i menang lagi ke? ingatkan salah..tu yang baru baca ni..ahahaha...

terima kasih youuuuuuuuuuuuuuuuu buatkan puisi!!!! :')

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers