CORETAN TERBARU NADH

Semua bermula dari diri kita

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Penuh wall Fb pasal itu ini. Biarlah aku print screen. Bagi korang nampak gambarannya.
Kak Shida
Ammar
Jiran
Klik untuk tumbesaran yang lebih jelas. Tengok berapa banyak post kisah pasal ni. Viruslah, pasal bohsialah, pasal gambar bogel, gambar gay dan sebagainya. Aku senyum sinis.

Sebenarnya semua ni atas diri kita. Orang ingatkan macam mana pun kalau hati nak buat tak guna jugak. Misal kata, dah ramai tegur jangan letak gambar. Degil. Letak jugak. Lepas tu bila gambar ditayang sana sini tahu pulak malu. Digelar bohsia, mangsa fesyen dan sebagainya baru rasa sedar?

Bila ada masalah baru rasa menyesal. Kadang aku rasa tak guna post benda macam ni. Kalau kita macam tu jugak. Tak ke mana jugak. Jadi semuanya bermula dari diri kita. Jangan salahkan orang tak tegur sebabnya awak dah tahu yang awak buat tu salah sejak mula.

FB bukan medium tayang gambar, sebab FB boleh digunakan untuk membomohkan orang. FB bukan sahaja mengeratkan silaturrahim tapi boleh membuatkan orang bercerai berai, FB bukan sahaja boleh jadi medium ilmu malah boleh menyesatkan hati kita dengan perkara lagha. Macam-macam pro dan kontranya. Malas bebel sendiri mahu ingatlah!

Ps: Dia pun hati-hatilah.

15 comments:

aimie amalina said...

huuuu
baik kak ngahhh
byk gak gambo
tapi kawan tag
wuwuwuwu

nak untag, kang deme terasa, so remove dr profile je
hehehehe

Oh Oeya said...

Betul sayanggg :)

Faaein Talip Roy said...

apabila internet disalah gunakan.. jadi macam tu lah..hurm..

hati-hatilah..

Mr. Z dan Mis N said...

menyusahkan org bila tag gambar tah ape2

Jemputan khas singgah ke blog chegu zubirBLOG CHEGU ZUBIR
Santa 2011 xpakai rusa dah...dia pakai..
soalan killer buat lawyer
Libresse boleh jadi anak patung

Nong Andy said...

emn.. sebab tu jgn sembarangan nak add kawan FB..

Ku Azhar said...

serious menakutkan skrng kn3 T_T

zahidah seran said...

wuwu.
takutnyee.

Kalamhati said...

Mcm2 cara mereka yg tak bertanggungjawab ni buat..huhu apa la faedahnya kan

Niena Pengembara Ilahi said...

skang kecoh sal bnda nie kan...

saya cello191 said...

tu r kan.
dah nama laman social...mmg byk masalah socialnya.
but,depend pada diri sendiri plak..

Rtp Farra Arisha said...

FB sangat berbahaya klo disalahgunakan..

Asyikin said...

seram dah, sebab tu tak easily approve firend dr org yang kita tak kenal. :)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

peringatan yg amat baik

kiera'sakura said...

btol, mula dari kita sendiri

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Tahu takpe, tue la padahnya suka sangat menunjuk sana, tunjuk sini.

Kan dah dapat bahananya. Pamer dan tunjukkanlah hanya kepada yang HALAL saja. Kan indah macam tue.

:-)

my blog... Oil and Gas Blog

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers