CORETAN TERBARU NADH

BBM dan matematik

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Apa itu BBM? Kenapa aku post pasal BBM? Sebab aku dilanda kemerengan disebabkan BBM iaitu bahan bantu mengajar. Pelik aku cikgu yang dah posting. Satu benda pun tak bawa pergi mengajar. Jeles tahap gaban. Nak buat macam tu je rasa. Suruh kita buat luar biasa. Dia bagi buku latihan suruh budak buat. Senang kerja. Tupun mengeluh banyak kerja.

Aku tak fahamlah. Manusia tak penat ke asyik merungut? Termasuk aku. Aku pun nak merungutlah ni. Asyik fikir apa BBM yang baik untuk kanak-kanak. Untuk nampak luar biasa. Aku mengajar matematik esok. Selama ni belajar tak pernah buat pasal matematik. Tak minat. Tapi sekarang? Takdir penentu segala. Segalanya ku terima. Aduh!

Sila bagi semangat kat aku untuk majukan diri bab BBM dan matematik ni. Penat pulak rasa. Ni baru setengah hari je mengajar. Kalau sehari? Mampus bak kata pensyarah aku. Yalah cikgu buat RPH kami buat RPH dan RPS yang bertimbun. Nak buat jurnal lagi. Laporan. Adoi!

Asyik mengeluh. Belasah kang! Jadi jangan mengeluh. Itu dah jadi tanggungjawab. Yang mana baik kita ikut yang buruk kita lupakan. Mengeji tak ada guna. Partner praktikum aku kata sila bersangka baik dengan orang. Aku mempositifkan diri. Selamat berjaya Iffah! 

ps:Sesiapa yang belum beli pencuci muka jenama, Syahirah IFFAH GOLD sila beli sekarang. Kat tesco ada aku nampak tadi.Haha

Post by,
Miss Ran 

5 comments:

Aretikz said...

Selagi boleh.. teruskan usaha.. yang peting niat untuk dorang boleh ngira.. hehe.. ^_^

Entri Lelatest
GreatTeacher Aretikz 5

Sunah Mohammad said...

insya'Allah boleh tu~ chaiyok2! moga dipermudahkan segala urusan...:)

pssst...suh depa kira biji kacang ijau je lah....matematik kan? ekeke~

deeya said...

wow !!! beshnyeeeeer matematik ... suke ! good luck iffah ! :)

Anonymous said...

Its like you read my mind! You seem to know so much about this,
like you wrote the book in it or

something. I think that you could do with some pics to drive the message home a little bit, but

other than that, this is excellent blog.
A great read. I will definitely be back.
Here is my site - motorbike classifieds Lloret de Mar

Anonymous said...

Great website. A lot of useful

information here. I’m sending it to a few buddies ans also

sharing in delicious. And of course, thanks in your

sweat!
Stop by my web blog http://www.hinzuu.com/

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers