CORETAN TERBARU NADH

Segalanya dengan niat

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Ya aku rasa macam layang-layang putus tali je. Penat sangat. PENAT! Siapa tergila-gilakan nak jadi cikgu sebab duit, gaji, elaun, skim pinjaman dan apa-apa jelah. Sila tukar niat anda. Kerja guru bukan semudah yang disangka.

Doakan aku kuat. Sangat banyak kena jaga. Kena buat. Kita kena jadi hipokrit bila di depan murid. Siapa kata salah? Takkan cikgu nak tunjuk malas kalau sibuk suruh murid meranjinkan diri. Penat sangat. Tak larat nak buat entry. Tapi mengenangkan kata-kata sifu aku post jugak.

Kalau nak buat apa-apa kita mula dengan niat. Kalau niat baik, InsyaAllah kerja kita dipermudahkan. Doakan aku juga. Aku sedang belajar dan akan belajar sampai hujung nyawa nanti. Harap begitulah. Makan jom.
Post by,
Miss Ran 

7 comments:

Nizam said...

betul tu...jadi pendidik bukan satu perkara yang mudah...
abah nizam seorang pendidik...nizam bangga dengan dia sebab dia tabah mendidik anak2 muridnya...
dia pun sibuk je memanjang.. yelah,makin tinggi pangkat makin busy la...

Miss Ran said...

nizam

aah penat..tkde pgkat bz jgk

huhu

pangkat pe ayhnye

Sunah Mohammad said...

segala amalan adalah dengan niatnya...:)

moga jadi pendidik yang melahirkan lebih banyak orang berguna...

Miss Ran said...

btol sunah..harap cm tula

Nizam said...

erm.. DG54...
byk bagi ceramah kat cg n anak murid...

deeya said...

bukan senang nak jadi seorang pendidik .. semoga anak murid berjaya akan datang . mesti miss ran bangga :)

Miss Ran said...

@nizam sme la mak kite..hehe

@deeya erm tau tkpe..belaja susa..keje lg susa hehe

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers