CORETAN TERBARU NADH

Contest Seunik Namaku

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Aku ditag. Oleh? Siapa tadi? Hehe tapi tak pe. Memandangkan aku sangat free. Jadi aku terjoin. Tapi ada part contest yang aku lemah. Suruh tepek muka sendiri. Adoi! Malu. Lama jugak tak letak gambar sendiri ni. Huhu apapun mari layan.

Klik gambar comel ini untuk join
Okey bagi sesiapa yang tak kenal aku. Inilah missran aka Iffah Afeefah binti_______. Tak perlu nama ayahlah. Aku insan biasa. Tak ada yang nak dibanggakan melainkan nama. Nama aku dah cukup membuat aku mempunyai tanggungjawab. Orang selalu cakap ada apa pada nama. Tapi tidak aku. Nama mengikut acuan Islam. Maksud pun memang sangat baik. Ia membuatkan aku makin sedar bahawa banyak benda yang aku lakukan akan membabitkan nama. Aku tak nak orang cakap harap je nama IFFAH yang bererti maruah, tapi maruah sendiri tak jaga. Siapa malu? Aku malu. Ibu Ayah aku malu. Sebab tu aku jarang beritahu semua nama sebenar. Bukan tak bangga tapi takut dengan tanggungjawab tu.

Istimewanya IFFAH AFEEFAH? Tanya sekeliling. Tiada jawapan sebab orang dah tidur. Aku pun tak rasa ada yang unik. Tapi aku rasa nama aku unik. Sebab rasa macam kembar. Iffah dan Afeefah. Hehe Twist kan aje. Ramai tegur nama aku ni. Kata tak ada nama lain ke? Takpelah. Mungkin ayah ada hasrat hati sendiri. Lagipun makna baik apa salahnya. Mujur namaku bukan FACEBOOK.

TAGGED!
Post by,
Miss Ran 

8 comments:

zie said...

salam! hai..thanks ek join contest zie..selamat berkenalan ek. sdp nama awk! gud luck tau ^^

Miss Ran said...

wslm

mekasih zie..hehe

Masz Mukhtar said...

meh aku join pulak, bila aku sudah bosan. pipahhhh

Miss Ran said...

joinla masz..aku pon

nk tdo suda

sekamar rindu said...

salam...

leh join ni...:)

Miss Ran said...

join2

deeya said...

Iffah Afeefah ! nice name laaah .. sukeeee :p

Miss Ran said...

mkasih deeya=)

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers