CORETAN TERBARU NADH

5 alasan tak nak duduk hostel

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Aku nak cerita 5 alasan yang biasa aku dengar kat tempat belajar aku ni. Kenapa diorang malas nak balik hostel aka asrama.

1. Tak ada life. Macam tak ada apa boleh buat kat dalam ni. Terperuk je kan.

2. Peraturan ketat. Keluar baju tak boleh sebarang pakai. No jeans! Tulah nyawa diorang. Skirt atau dress apatah lagi kan.

3. Duit banyak habis sebab asyik makan je. Sebab mak tak support belanja. Jadi balik rumah mak masak. Free je.

4. Keluar tak boleh lebih pukul 7, serius ramai suka keluar malam. Diorang tak takutkan manusia ke?

Er alasan kelima aku tak sanggup. Memang ada sorang pernah cakap macam ni. Korang terima ke tak memang dia yang cakap. Aku malas heboh siapa. Tapi adalah aku dengar.

5. Nak duduk luar sebab tak nak pergi surau. Untuk pengetahuan korang, tempat belajar aku ni mewajibkan kami pergi surau setiap malam kecuali sabtu ahad. 

Tapi aku selalu tak pergi. Malas. Jujur betul. Buat apa nak hipokrit? Datang. Tanda kehadiran. Terus blah. Nak ke? Tapi dia terangan kata dia tak nak pergi surau sebab tu dia nak duduk luar. Kat luar bebas. Orang tak jaga makan pakai, solat apatah lagi. Gembiralah sekarang. Esok kita tak tahu nasib kita macam mana. Ingatkan diri sendiri. Aku memanglah malas jejak surau. Lagi-lagi makin jauh ni kan. Tolonglah rajinkan diri wahai kaki=)
Post by,
Miss Ran 

6 comments:

Miezah Ghani said...

haha . klakar je alasan .
dok asrama la best !
awesome !!

Miss Ran said...

kelaka

erk hakikat la

mmg best

Solihin Zubir said...

yg paling besh dok ostel, sbb bleh ragging junior.. hahah.. ;-p

Miss Ran said...

erk niat tak betol..skng junior jahat hahaha

Golden Rose said...

uhhh saye pun tak suke dok hostel mase study dulu....thanks for following

http://thegoldenrosereturn.blogspot.com/

Miss Ran said...

sy suke

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers