CORETAN TERBARU NADH

Kenapa lelaki lebih suka pilih wanita berusia?

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Aku bukan nak kata apa. Tetiba teringat kat sekolah tadi. Anak murid aku. Semalam ayahnya jemput. Muka muda awal 30 an aku agak. Hari ni maknya pula jemput. Umur agak-agak korang berapa? Awal 40 an kot. Gila!

Aku terkejutlah. Memang jauh beza. Anak umur 6 tahun. Aku fikir produktif juga mak dia. Hehe tapi mebuatkan aku tertanya kenapa lelaki tu nak kat perempuan jauh lebih tua umurnya. Rupa? Macam makcik-makcik. Maksud aku tak adalah vogue ke apa. Simple. Wanita tak berfesyen senang cerita. 

Menurut soal siasat aku tadi dengan cikgu budak tu. Mak budak tu dah kahwin dulu. Tapi cerai. Tapi tak tahulah cerai mati ke hidup. Tapi ayahnya bujang masa kahwinlah. Sekarang makcik tu ada dua anak hasil perkongsian dengan suami baru. Agak-agak korang apa yang ada pada makcik tu membuatkan suami dia memilih dia menjadi pilihan? Janda. Ada dua anak sebelum ni. Jauh lebih tua.

Aku pun buat kesimpulan sendiri. Salah jangan marah. Bagi pendapat je.

1. Dia nak anak instant. Pakej mak dan anak.

2. Dia kesian kat ibu tunggal yang memerlukan sang penjaga di sisi.

3. Dia memang jatuh cinta pandang pertama dengan mak kanak-kanak tu.

4. Dah tak ada anak dara nak kat dia.

5. Memang taste dia orang yang jauh lebih tua umurnya.

6. Dia suka perempuan lebih tua kerana matang pemikiran.

7. Suka sebab wanita itu dah berkahwin dan dah ada pengalaman hidup berumah tangga.

8. Dia ikut cakap mak ayah dia yang suruh dia kahwin.

9. Dia rela kahwin dari jadi bujang terlajak.

10. Dia frust sebab cinta si dara yang menyeksakan jiwa.

Pandangan korang apa? Betulkah lelaki suka wanita yang lebih tua?
Post by,
Miss Ran 

4 comments:

JIJI YU said...

rejeki tu..member aku ramai je kawen gn nyg tue..kapel ngn yg tue pon ramai gak..

shahjiehan said...

hmmm... mcm2 andaian...

sunnah tuh`~ HAHAHA

jom baca dan komen Contest jom edit gmbr kenangan!! dan Besday si ehem3

aliarosli said...

along pon nak kawen ngan akak lagi tue dari die

jiran pon

em,maybe sebab yang lagi tue banyak pengalaman dan tak banyak karenah kot

lagi-lagi pompan

Solihin Zubir said...

fakta : nafsu seks wanita berusia lebih tinggi.. heheh..

ntahla.. maybe krn cinta dia ikhlas krn Allah..

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers