CORETAN TERBARU NADH

Jawapan yang buat aku ketawa

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM

Soalan Bangang Yang Buat Orang Lagi Bengang !! Tapi jawapannya lagi bangang makin orang bengang. Ggrrrrrr !! Sumpah aku tengah bengang baca tadi haha.


1)Bila orang nampak anda baring tutup mata...

Soalan: Hai! Dah tidur ke?
Jawapan: Tak la,aku training mcm mana nak mati nanti...



2)Imagine anda bawa TV anda yang rosak pergi jumpa technician untuk repair, dia tanya:

Soalan: Nak repair TV ke?
Jawapan: Tak la, aku bosan! Jadi saja aku bawak TV ni jalan2.



3)Time anda bangun tidur dan terus kawan anda tu tanya anda:

Soalan: Hai! dah bangun?
Jawapan: Ish,aku tengah tido sambil berjalan-jalan...



4)Kawan anda call phone umah anda dan...

Soalan: Hello?.. Ada mana ?
Jawapan: Kat sini haa, kat bus stop!!!



5)Diorang nampak anda keluar dari bilik mandi dan dalam keadaan basah-basah..

Soalan: Eh baru mandi ke?
Jawapan: Ehh! Mana ada, aku jatuh dalam lubang jamban tadi!!!



6)Anda di dalam toilet , pintu berkunci , ada jugak orang ketuk pintu dan tanya anda..

Soalan: Ada orang tak?
Jawapan: ( *Suara Kiut* ) Mana ada orang!! Paip yang bercakap ni!!

Kesimpulan, kalau dah tahu jangan tanya. Kalau orang berbahasa kita pun kenalah berbahasa. Sebab mereka sebenarnya tak tahu nak borak pasal apa. Aku pun biasa tanya soalan macam ni. Okey je member aku jawab dengan penuh kesabaran=P

Sumber: FB kawan aku. Diubah suai ejaan dan kesantunan bahasanya ikut kesesuaian umum.

Ps: Dia boleh cuba jawapan hebat ni.

12 comments:

WaniZakaria said...

hahaa.mmg bengang!

maszull said...

assalamualaikum iffah ...mmg2 soalan yg membangangkan...heheheh...:)

deno said...

hihi... tapi kalau org tanye deno sedangkan dia dah nampak deno wat apa, deno jawab je la... sian plak orang tu nak cakap ngan kite tp kite jwb poyo je kat die... kan2? heee:)

Luqeem™ said...

haha..bnyk sangat soalan dan jawapan bangang ni..org lain pn terikut2 skali..haha

asyrafNAKjadiLEBIHbaik said...

orang melayu mmg mcm tu...
tanye benda yg dah tahu satu hal(ok lagi la at least bertegur sapa)

tapi yg jawab tu, lagi la bangang, of coz la org tanye tu dah tahu, so jawab la benda lain, ni buat jawapan lawak bangang plak...tak ke dua2 jadi bangang kat situ....LOL

disarankan:

a berjumpa b yg sdg membeli ikan;

a: b, tgh beli ikan ke?
b: iye,nak beli patin, nak buat masak tempoyak.

kan berbudi bahasa tu...budi bahasa budaya kita. Jenis mulut longkang memang suke menembak je kerjenye....hahahaa

to my blog - Acapsuur (>,<)

Sunah Sakura said...

ahaha..hari tu i baca kat blog ujang benda ni.. :p

Addin said...

haha sengal :p

sesegar said...

haahla,kadang2 macam nak bengang jugakkan org jawab macam tu,
biasa lah melayu kan berbahasa. :D

al-kisah said...

kadang2 skit ati gak ble tye tak kene tempat.dh nmpak kte wat pe lgi mau tye hahahaaaa

fRaMe+LenSeS said...

ahahahahha. jawapan yang comei..

aimie amalina said...

hehehehe
tulah
kekadg x taw nk tye ape

so, maneh mulut kan
tyelahhh =]

Anonymous said...

Saya ingin menjadi akrab dengan apa yang bisa menahan diri dari seekor lebah di di kehidupan seseorang sehingga itu saja tidak yang tidak bisa mengubah jawaban cermat .

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers