CORETAN TERBARU NADH

Benarkah?

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Benarkah kata-kata ini?

"CEPAT KAHWIN CEPAT CERAI"



Korang rasa? Aku malas nak komen lagi. Nak tengok respon korang dulu=)

Ps: Dia tergelak. Ramai sangat nak mengaku 'dia'.

20 comments:

dhiera said...

tak.. ada je kawan yg kawen awal sampai sekarang masih elok lagi.
semuanya adalah jodoh~
kita hanya merancang, Allah yg menentukan~
kalau pendek jodoh kita, berusaha macam mana pun nak pertahankan tetap tak akan dapat.

Lea IsNaw! said...

kalo dah berjodoh, insyaAllah kekal =)

al_hakim said...

hurm..tak tau la..tak kawen lagi..hehe

aiman said...

tak.. semua ini pasal jodoh.. dan juga perangai yang berkahwin tu..

Kalamhati said...

tak jugak kot..jika patuhi rukun berumahtangga sebaiknya..saling lengkap melengkapi..insyaAllah bawa bahagia..

eceh akak ni ckp mcm yer2..hehe diri sendiri pun blum ketemu

JIJI YU said...

ko kawen2 le dgn DIE engko tu..

Suhaili Sarif said...

ngaaaaaa...dia da update lgi?

hmmm...jodoh rahsia allah
panjang pendeknya wallahuallam :)

sergeant keroro said...

hehe,, lau jodoh tak kemana :)

H.J said...

haish..cepat kawin kena la jaga jangan bagi cepat cerai..aku tak setuju..haha

mas saari said...

insyAllah tidak!
akak kawin umur 23 tahun..

aimie amalina said...

hahha
ni suh retis jawab ye kak ngoh!hehehe

maszull said...

salam....kenapa jadi mcm tu...

tapi x semua mcm tu cepat kahwin cepat cerai....

contohnya mama sendiri jer...:)

Luqeem™ said...

hehe..kdang2 btul kdang salah..even org yg dah lama kawen pun masih nak cerai..tapi paling ramai orang muda la sekarang ni kawen muda, cepat cerai..hehe

reenapple said...

rasa that's depend atas pasangan terssebut... kalao kawin awal just semata2 nafsu baik tak payah...
kawin nie perlu dengan rasa tanggungjawab sekali...
that's why tak pernah fikir pasal kawin di usia muda ni..
takot ase bila fikir pasal kawin.. sebab aku rasa tak layak lak nak berfamily... entah..

Mr.Thinker@Ali said...

nawaitu, keredhaan, kesabaran, kesefahaman, ketaatan penentu kelamaan perhubungan.

nazira said...

Maybe x kot.. dia bergantung kepada setiap pasangan 2 sendiri cara dia manage umah tangga dia.. lau sama2 bertolak ansur dan saling setia, Insyaallah akan kekal selagi ada jodoh la..

http://nazira-mypersonallife.blogspot.com/

alif haris said...

ermm tak semestinya kan ..
kdg2 yg kawin awal tu bahagia sampai akhir hayat ..
so sebenarnya depend on pasangan dan individu tu juga ..

cik pulau said...

nak cepat kawen..
tapi tak nak la cepat cerai..

haahaha.. komen jiji memang tak menahan.. kikiki

Sunah Sakura said...

sumenye letak pada Allah...

sifu im said...

cepat kwen cepat dapat ank la..haha

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers