CORETAN TERBARU NADH

Kad Raya apa itu?

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Hah semua terkedu. Apa kad raya tu? Lagi-lagi anak zaman sekarang. Mana nak kenal kad raya. Ada anak murid aku siap ada FB lagi. Oh my! Umur 5 tahun okey. Adeh semua main games pakai Ipad. Mana layan PC lagi.

Inikan pulak kad raya. Aku pun masih menggunakan kad raya. Bagi aku ada nilai di situ. Memanglah sekarang post kat FB je senang. Email ke apa. Tapi bila dapat kad raya rasa teruja. Nak melompat sekarang jugak. Haha tapi serius. Kad-kad ni dah pandang sepi je.

Semua sibuk mengejar kemodenan. Anyam ketupat tahu? Tak tahu kan? Yang korang tau ketupat segera rebus tu je. Aku pun tak tahu. Bukan salah aku tak belajar. Ibu pun tak tahu. Aku pun malas belajar. Haha jadi siapa nak sambung warisan melayu kalau bukan kita?

Ehem kalau macam tu semua warisan akan terbiar sepi. Sehinggakan tak ada orang sedar sebenarnya itulah budaya kita dulu-dulu. Masa kecik sangkut kad raya kat dinding. Sekarang? Tak ada kad nak gantung. Okey gelak sekarang.

Aku akan dapat dua kad raya dari blogger. Siapa lagi nak bagi? Boleh PM kat FB. Bajet popular=P

Ps: Dia tak nak kasi kad ke?

14 comments:

Kalamhati said...

Sentimental value kad raya ni kan..rasa rindu je nak hantar n dapat kad raya mcm dulu2..huhu

JIJI YU said...

kalo bagi kad kat pelangi die hepi tak ek

Sunah Sakura said...

u nak kad raya? i bagi mesej aje lahhhh.... :p

mas saari said...

anak zaman sekarang dah terlampau advance kan?

SITI NOORNADIYANA said...

anyam ketupat pun berbelit kat tangan. T_T

padlie said...

hmm.. dah lama tak dapat kad raya dari kengkawan.. Tahun-tahun lepas dapat gak kad raya dari supplier / kontraktor.. Tahun ni takde pun :(

Luqeem™ said...

bila pemodenan menguasai diri, sgala yg diwariskan. trbiar..huhu

Lea IsNaw! said...

budak zaman loni main batu seremban pun taktahu agaknya

Suhaili Sarif said...

ipah la bagi akak dulu
nnt akak balas :p

cik pulau said...

apa kata kalau yu je bagi kat ai???
lalala~

Ainul Hayat said...

Saya pun tak tahu anyam ketupat Iffah. HEHEHE...tapi mmg metoi, walau secanggih manapun teknologi , bile kite dapat kad raya mmg rasa hepikan.

p/s: Time sekolah dulu suke kumpul kad raya pastu bertanding ngan member2 sape dapat kad plg byk. byk tu kire kategori glemerla...haha

aimie amalina said...

hahaha
kak ngah fofular kot =p
weeee..
apo ni..nnti balik umah belajar anyam ketupat
opah nk dtg ayeee!

sifu im said...

ciet..bajet popular..ko la bgi kad raya kt ak..haha

sergeant keroro said...

untunglah ada orang bagi kad raya~~

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers