CORETAN TERBARU NADH

Nak tunjuk hebat

Manusia memang macam tu. Nak tunjuk hebat kononnya. Padahal dia lupa ada yang lagi hebat dari dia. Siapa? Allah S.W.T. Ingatlah hebat manapun kita takkan dapat tandingiNya.

Tak percaya?

Tunjuk hebat di jalan raya misalnya. Cilok sana sini. Pecut tak ingat dunia. Macamlah jalan tu dia yang punya. Tup tup kemalangan. Ingat kuasa Allah tu ada. Sekali Allah kata jadi maka jadilah.

Masa tu tunjuk hebat kat hospital jawabnya. Tu pun kalau hidup lagi. Fikirkanlah. Aku ni tak puas menyesal lagi. Rasa paling lemah dalam dunia. Orang tak rasa takkan tahu. Jadi hargailah nyawa anda!

Ps: Dia pun.
Published with Blogger-droid v1.7.4

14 comments:

Lelaki Ini said...

betul2!
geram giler tgk pemandu motorsikal yg tak berhemah!

mekjangok said...

setuju....manusia dlm kelalaian, tak takut alam akhirat..apa nak jadi dunia skarang!!

mizz.miza said...

you're right !

mas saari said...

tak guna tunjuk hebat kalau membahayakan diri sendiri..

ahsfantasy24 said...

Sakit hati bila ada yang
tak ikut peraturan.
bukan sahaja membahayakan diri
sendiri, tapi kita juga terancam ;(

Latest Post:
1. Bukan manja gedik mengada-ngada nak selalu berteman.
2. Rozita Che Wan Bertudung: Alhamdulillah.

kiera'sakura said...

bila dah merana nanti baru la nak ingt Allah... bila senang lupa kat Dia...

aDisH.sHidA said...

grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr....akak terasa la...pandu laju tp perlu hati2 n berhemah

aimie amalina said...

huuuu
geram gak dgn ektibiti cilokkk mencilokkk ni
huhuhuhu

diana said...

kawasan umah akak ni ada anak2 yang macam tu..kecik2 lagi bawak moto macam merempit..depan umah orang pulak tu..depan umah sendiri tau pulak bawak pelan2..

Ku Azhar said...

btl2...nk race pn kna btl la caranya kn3..berlumba2 bc quran ke...ada gak faedahnye..

FasiHaH SupiaN said...

memang, bila dah terhantuk baru nak menyesal...

Suhaili Sarif said...

pesanan dr acha septriasa

jangan cilok mencilok

Eera Shera said...

rmi yg nak bunuh diri kat ats jln :(

deno said...

bila dah saki baru ingat tuhan.. sebelum buat tak fikir

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers