CORETAN TERBARU NADH

Bakal pengantin curang!

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
My pelakon pembantu. Kita kenal di gath. Hai My periang=P
Ujang si kentut yang dah nak kahwin.

Cerita dibawah hanya rekaan. Jangan ada yang porak peranda sebab aku=P Oh ya lupa empunya segmen. Ini adalah segmen oleh bro senget eh tak. Bro yang sempoi. Haha

"Abang nak pinjam duitlah My," Ujang berkata tanpa segan. My terus berpaling.
"Abang nak berapa?" My senyum. Ujang sudah berbunga hatinya.
"Tak banyak pun My. 10ribu je." Ujang kata lagi. Dia tahu My pasti bagi.
"Erm banyak jugak tu. Abang nak niaga ke apa?" My mula pelik.
"Niaga? Aah. Kan abang dah janji nak kahwin dengan My. Jadi abang nak kumpul duit dulu. Ayah My nak ke pandang abang ni?"
"Abang, jangan cakap macam tu. Demi abang, My sanggup!" Ujang senyum lebar. Jeratnya menjadi. Hanya sebulan dia akan bernikah dengan Yana tunangannya. Dia banyak melabur dalam majlis perkahwinan yang mewah membuatkan dia kesempitan wang ketika ini. Mana taknya Heliza dijemput untuk menghibur tetamu. Bukan calang-calang.
"My boleh tolong abang. Tapi esok My bagi cek okey?" My senyum lagi. Dia gembira kerana Ujang sanggup bekerja demi dia.
"Kenapa esok? Hari ni tak dapat?" Ujang tak puas hati.
"Hari ni ayah outstation. Jadi My tak dapat..." Terhenti kata-kata melihat Ujang ditampar.
"Sampai hati abang duakan Yana!"
"Ya...ya...na buat apa kat sini?" Ujang gagap.
"Sudahlah!" Yana berlalu dengan linangan air mata. My tergamam. Dia memandang Ujang dengan pandangan berapi.
"My, my salah faham ni," Ujang cuba memujuk My pula.
"Abang tak guna!" My juga meninggalkan Ujang sendirian terpinga-pinga. Ujang terduduk. Dua-dua melepas. Yang penting wangnya melayang bersama=(

Ucapan:
Ujang jangan lupa akad nikah.
Yana jaga diri, suami. Jagalah rumahtangga korang baik-baik.
Ingat kahwin bukan untuk sehari dua.
Toleransi, kerjasama, memahami, hormat penting dalam perhubungan. Jangan gila-gila sangat.=P
Ujang jangan kentut masa Yana ada.

Post by,
Miss Ran 

5 comments:

mynameismy said...

dah dpt bukak belog Bro Framestone?

http://www.broframestone.com/

fRaMe+LenSeS said...

all the best buat mereka.. ;)

MamaEma said...

hehhe...sian kat bakal pengantin tu kan..

dtg dr blog segmen bro framestone...

Ujang9897 said...

hihi..., mcm2 korang ek..=)

jgn lupa dtg kenduri k

Mira Amirudin said...

muahaha...sweet ;)

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers