CORETAN TERBARU NADH

Lama aku dah perasan

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Aku lama dah perasan tapi baru hari ni hati terbuka nak cerita pasal benda ni. Yalah, idea lain yang keluar dulu. Nak buat macam mana kan? Oh ya. Pasal apa? Pasal si jejaka dan wanita yang sibuk memakai cermin mata HITAM dalam BANGUNAN. 

Kenapa? Kenapa perlu memakainya? Handsome? Oh tidak muka pecah rumah, rambut tak sikat. Tidak sama sekali. Sebab trend? Apakah? Trend menatang apa weh. Tak pernah dengar pun. Agak kiut kalau diorang nak pakai cermin mata bingkai besar ala skema gitu. Aku suka but tak sesuai untuk imej diri. Sedar diri ni.

But why? Kenapa perlu pakai? Adakah silau sangat lampu dalam bangunan tu? So please jawab soalan aku. Susah sangat ke? Aku tak suka ikut fesyen sangat sebab dia sangat pelik. Pelik! Aku tak nak pelik sangat nanti orang pandang pelik. Bila orang pandang pelik mula nak sumpah seranah. Lepas tu aku juga dapat dosa. 

Kesimpulan, pakai cermin mata hitam atau yang macam pelangi kat luar bangunan. Silau mata yang memandang ni hah. Yakin pada diri pun jangan terlampau ya. Sekian.

Post by,
Miss Ran 

7 comments:

Abang Zam said...

segmen abg jalan lagi lah..sila lah

cik bAtu said...

haha...mnusia mmg byk rgam...sabo je lahhh...

azizul said...

fikir pula kalau pakai sunglasess waktu malam-malam.., lolz

Sunah Mohammad said...

mata dia lebam kot..

yayahidayah said...

hikhikhikhiii...
macam2 gaya org pakai cermin mata hitam ada...
yaya pun pakai jugak...
waktu malam, masa tengah drive...
sebab tak tahan dengan silau...
ish... ish...
dr.optik punya cadangan...
yaya ikut je... adess... <3

aliarosli said...

hahhahahhahaha, agak-agak jiji bace tak?

hhahahhhahah, tah, sakit mate kot!

Nur Shalihah said...

hahaha aah selalu nampak org pakai shades dlm mall!

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers