CORETAN TERBARU NADH

Menunggu

Tajuk entry ni buat aku teringat lagu menunggu Awi Rafael. Yeke aku eja ni? Haha apa-apa jelah. Aku teringat masa aku menunggu rawatan cuci mencuci. Lama. Bukan tunggu apa. Tunggu Uncle tu muncul.

Ramai mahluk kat hospital. Klinik pakar pulak tu. Apa diorang buat? Sakit apa? Tapi lupakan jelah. Aku nak cerita pasal menunggu. Kita memang tak suka kan kalau kena menunggu.

Uih rasa nak maki je kenapa lambat sangat. Ada yang sampai merajuk dengan pakwe datang lambat. Ada yang marah-marah dan ugut nak lapor kat orang atasan sebab perkhidmatan lambat.

Tapi kan elok kita bersabar. Aku ni jenis tak sabar jugak tapi sebab kita yang nak dirawat, kenalah sabar. Sabar tu kan perkara elok. 4005 no tadi. No aku 4020. Tu pun tak gerak-gerak nombornya. Sabarlah wahai hati.

Ps: Dia dan bayangnya.
Published with Blogger-droid v1.7.4

9 comments:

JIJI YU said...

biasa la weyh kalo sepital..

aimie amalina said...

klinik pakor kerajaan sokmo gitu an
huhu
cian die
sabar ye kak ngah
cm mne tgn kamu tu?

mas saari said...

memang seksa kalau menunggu kat hospital ni...kalau tak sabar mau blah camtu je!

budak penjara said...

ak ase cam nk cekik je tengkok org yg wt aku tunggu lelama

maszull said...

salam iffah...sepital kerajaan mmg mcm tu terpaksa juga tunggu...sabo jer la...:)

KaK LimAh Si SupiR said...

kalo menunggu kt spital memg num tuu asek xbegerak2

tamlegend said...

kerajaan...mmg tak leh nak kata apa...sbb nak compare kan dengn swasta mmg tak sama la...sebab harga caj perubatan pun jauh beza...bagaikan langit dengan bumi...

msredcheesecake said...

kembang kempis idung kalau kena menunggu sampai 1 jam....grrr

sergeant keroro said...

biasa la tu. kan?

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers