CORETAN TERBARU NADH

Lagi-lagi soal nikah

Aku tak ada apa nak komen. Bagi korang nikah tu semudah Abc ke? Nak nikah kena ada calonnya. Kena tengok latar belakang keluarganya. Kena sedar nikah tu satu tanggungjawab besar. Bukan permainan anak kecil.

Tapi kenapa orang selalu tanya bila nak nikah? Siap komen cakap umur macam ni elok nikah. Adik dah sudah, akak bila lagi? Macam-macam soalan yang menampakkan nikah itu mudah. Mudah ke bagi korang?

Belum bukak buku pasal hukum nikah, rukun nikah, syarat nikah. Segalanya mudah ke bagi korang? Tinggalkan pendapat kat komen. Kang aku simpulkan dalam entri seterusnya.

Ps: Dia belum nak nikah.
Published with Blogger-droid v1.7.4

9 comments:

Nazz@Purple said...

situasi yg sama nazz sedang lalui..(T_T)

fRaMe+LenSeS said...

hihihi. tettt~~ :P

H.J said...

mudah je kalo nak mudah...

Niena Pengembara Ilahi said...

suka sgt entri ni, xsuka bla org asyik tnya bila nk nikah..?bla?bila?bla kta kata xready...ada plak yg ckp apa kesah org pompuan laki yg sara...nikah bukan sekadar lafaz saje

Sunah Sakura said...

dah buat entri gak dulu...terus kene kondem..

aimie amalina said...

susah..
banyak bende nak kene pikir
kalau ari2 makan daun bunge raya tak pelah
nak makan nasi kan
makan nasi kene duet
duet kene keje
baru hidup sorg
kalo ber dua?
ber tiga?berempat? pikir dalam2 =]

sergeant keroro said...

mudah jek.

msredcheesecake said...

soalan macam ni jgn ambil pusing sgt, nanti stress... jawab je

saya tak tahu kenapa tuhan belum bagi jodoh kat saya. tak tahu apa plan tuhan untuk saya...

maszull said...

salam iffah...soal nikah kawin ni bukan soal main2 semua masalah kena fikirkn jgn diambil mudah harus bersedia sebaik2nya....ianya bukan sekadar lafaz nikahnya saja...:)

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers