CORETAN TERBARU NADH

PART 2: Cara hilangkan sedih

Kembali lagi dalam sesi tips bersama aku. Sekarang tengok dulu Ecah dan gelas besar. Sibuk nak minum. Sebab tiru kami-kami yang minum gelas besar tu. Mujur plastik.

Seperti part 1, aku menggunakan Ecah. Semalam aku guna Ecah jugak. Semalam sedih ke? Entah. Haha tapi cara ni pun berkesan buat aku ketawa terbahak-bahak. Mana taknya Ecah memang lawak.

Aku berborak dengan dia. Lepas tu aku kata aku mengantuk. Jadi pura-pura tidur. Intai dia tengok buat sesuatu. Aku sergah dia. Terperanjat dia. Serius muka cuak. Aku kan garang sokmo dengan dia.

Beberapa saat lepas tu aku gelakkan dia. Dia pun gelak jugak tengok aku gelak. Lepas tu terus tak berani nak pegang-pegang barang dah. Kesian dia kan. Mangsa aku yang sejati. Korang boleh guna anak jiran, anak mak, anak sesiapa untuk hilangkan sedih tu.

Jangan ikutkan sangat rasa sedih tu. Nanti sakit kepala. Sendiri jugak susah. Fikirkan ye.

Ps: Dia ada masalah kot.
Published with Blogger-droid v1.7.4

9 comments:

aimie amalina said...

hehehehee
ecah sgt berjiwa beso
nak tirukkkk owg pakai gelas beso

tu pakai tasbih ke ape tu
hehehee



gud2!
gembira opah dgr kamu cm ni =]

dayah aziz said...

terbaek..'_'

aNaYaNa said...

budak2 memang pengubat jiwa..:)

Rtp Farra Arisha said...

hi adik ecah. comel sungguh ya celoteh kamu..hehehe.

JIJI YU said...

ecah..kang lemas ko kang

BlueiceButterfly said...

~gila besar gelas...hehe :)

saya cello191 said...

guna anak kucing blh x..??

^^

al-kisah said...

kesian dak kecik tu hahaaaa
tp ak pn sllu gne kan tektik nie pd anak2 buah ak yg masih kecik tu

fRaMe+LenSeS said...

cian ecah. cikDe kejam. :P

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers