CORETAN TERBARU NADH

BoBoiBoy

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Amboi aku nak cakap pasal kartun. Agak musykil ye kawan-kawan. Sebab aku tak pernah tengok kartun ni. Tetiba lekat kat keyword search. Bila aku tak ada idea nilah port cari idea terbaik aku rasa. seronok baca. Ada yang agak melampau malas aku nak taip sini.

Kelucahan tak dibenarkan. Ni korang tahu ke pasal cerita ni? Kenapa aku tak minat kartun? Sebab aku suka tengok manusia. Maksud aku bukan animasi. Kurang minat. Kalau sinchan sekali sekala bolehlah.

Tapi ada orang sungguh teruja dengan kartun sebegini. Selalu orang akan cakap budak-budak bolehlah layan kartun. Dah besar tak payahlah. Tapi yang peminat kartun akan jawab macam nilah pulak. Ingat yang buat kartun ni budak-budak ke?

Minat tak boleh dihalang. Janji tak melampaui batasan. Cukup untuk hiburan meringankan beban di kepala tu. Tapi yang aku hairannya macam mana ada boboiboy ni. Setahu aku, belum pernah aku post pasal kartun ni. Ni mesti sebab adik boboi tu. Ala Sarjan Keroro si alien. Dia boboi kami.

Tak kisahlah tengok ke tak. Aku tak minat sangat. Kalau conan tu layanlah jugak. Sungguh tertawan dengan cerita tu sampai nama pena kat blog ni pun miss ran. Hah dah terjawab kan kenapa aku guna nama tu. Tapi baik lagi guna nama sendiri ye tak? Okey pergi bukak tv layan kartun sekarang.

Ps: Dia sangat minat kartun.

13 comments:

Tasha said...

ntah2 word boy je dia detect...hehe

aNaYaNa said...

dash yankuro ker apa kartun jepun keta lumba tuh dulu2 suka tengok2..lain2 kureng..heee

JIJI YU said...

sin chan tu..cuba ki positifkan dia

QasehSuci said...

tak sangka iffah minat Conan jugak...my fav cartoon...heheh

Luqeem™ said...

mnat gak conan, movie dia pn dh tgk hbis..:)

aimie amalina said...

bobooooiiiiii boiiiii
suke2!
adik boboi?
errrrrr
tamo jwb
hahahahhaa

shiema sufian said...

anak sedara shiema memang suka kartun neiyh :D

mas saari said...

kartun kegilaan anak2 akak!
tengah mandi pun boleh nyanyi lagu boboiboy ni...huhuhuuu

fRaMe+LenSeS said...

nadh suka kartun jugak.. :D

Cik Tetra said...

suke tgk citer kartun boboiboy..comel je.. :D

Suhaili Sarif said...

ok wat boboiboy?hehehe

eh boboi adik kite g mana?

KaK LimAh Si SupiR said...

ank2 sdre kaklimah layan sgt cite ni :P

Nong Andy said...

oh.. dari situ rupanya datang nama Mizz ran tu.

*AKU HANTU KATUN

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers