CORETAN TERBARU NADH

Terima kasih

Aku seperti biasa ke hospital untuk cuci luka. Memang sibuk memanjang. Tak apalah janji sihat. Aku pergi dengan member aku.

Sampai je bilik dressing kitorang tunggu medical assistent. Macam selalu orang pandang pelik. Aku buat tak tahu jelah.

Sekali pakcik tu tanya macam mana boleh jadi macam ni. Aku pun ceritalah dari A sampai Z. Sebulan lebih cerita benda sama. Bosan tu tolak tepi.

Dah habis borak dia bagi aku kerusi. Suruh duduk. Aku menolak sopan. *sila bayangkan. Tak nak duduk. Segan aku bukan sakit teruk. Penat menolak. Dia berdiri jauh.

Seminit jugak aku berdiri. Segan pulak orang baik dengan kita. Dahlah muda lagi. Ehem* Tapi apapun aku berterima kasih kepada dia. Tak ramai orang nak membantu oku macam aku.

Korang rasa ada lagi ke manusia macam ni? Hurm makin pupus gamaknya. Renungkan.

Ps: Dia bukan seperti korang sangka.
Published with Blogger-droid v1.7.4

10 comments:

Sunah Sakura said...

ala yu ni..terima aje lah... :D

mas saari said...

susah nak cari orang baik camtu!

Kalamhati said...

makin pupus..tp ada..=)

aimie amalina said...

hehehe
tgh mmbaygkan kak ngah yg comel sedg menolak pelawaan..kiki

zahidah seran said...

manusia baik tetap ada..=)

Suhaili Sarif said...

2la..malu2 lak die
hehe

maszull said...

salam iffah...pelawaan yg sopankn...:)

sergeant keroro said...

alien baik pon ada

KaK LimAh Si SupiR said...

maseh ad org yg baek walau xramai ^_^

msredcheesecake said...

Oku ni jual mahal pulak.... Hhaaa...

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers