CORETAN TERBARU NADH

Siapa kata?

Siapa kata masak telur dadar lebih senang dari masak cup cake?



Aku kata susah. Baik buat kek. Senang. Timbang. Campak. Putar. Masuk. Bakar. Makan.



Kalau telur dadar nak kena potong bawang, cili, daun bawang daun sup, tomato, pukul telur. Masak.


Dengan tangan kiri yang kekok. Tangan kanan masih sakit. Memang susah ye kawan-kawan. Orang tengok macam sihat. Tapi sebab tanggungjawab memaksa kenalah buat. Kalau merungut kata tak ikhlas.

Tapi inilah hakikat. Bila nikmat dah kurang baru nak rasa bersyukur. Kadang rasa menyesal dengan semua ni. Rasa banyak benda lagi yang terbantut bila nak buat. Tapi sampai bila? Cukuplah sendiri yang rasa pedihnya. Sendiri yang rasa hilang nikmatnya.

Aku suka tengok Ecah makan cupcake tu. Dengan tangan macam ni pun aku boleh buat kek. Korang yang sempurna macam mana? Nak tunggu kahwin baru nak belajar? Ingat, hidup sementara je. Kumpullah pahala. Pahala bagi orang makan pun okey dari tak ada langsung kan?

Ps: Makin malas nak bercerita tentang dia.
Published with Blogger-droid v1.7.4

9 comments:

Ku Azhar said...

hehehe msak elok2!! :D

Eera Shera said...

best buat kek kan..ngidam la pulak nak mkn kek

JIJI YU said...

ngn aku2 pon suka ecah..

tamlegend said...

masak air lg senang dari dari masak telur dadar...:)

safwanmahzin said...

selamat bercuti.sorry lama xjengah..=)
bagi aku kedua2 senang..lalalalala

fRaMe+LenSeS said...

ecah je? nadh ni sapa nak wat kan cupcake?

maszull said...

assalamualaikum iffah...wah masak kek yer mesti sedap kek tu kn...:)

aNaYaNa said...

cupcake belum cuba lagi..tapi makanan2 lain dah selalu buat bagi orang cuba..alhamdulillah..buat makan pun dapat pahala kan..syukur iffah masih boleh buat kerja..semoga iffah cepat recover..

aimie amalina said...

opah2!
cupcake uk opah mne?
hehehee

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers