CORETAN TERBARU NADH

PART 1: Cara hilangkan sedih

Malam terasa panjang bila hati berduka. Semua ditolak tepi hanya kerana jiwa lara. Hilang malu alpa dengan rasa. Semua jadi bila emosi mendahului akal kita.

Aku sedih. Kawan-kawan terima kasih membantu hilangkan rasa. Sebentar cuma tapi tetap berguna. Terima kasih berganda-ganda.

Okey aku nak kasi satu tips nak hilangkan kesedihan. Tahu? Cara ni kejam sikit. Cuma perlukan seorang kanak-kanak dua tahun.

Culik anak saudara atau adik atau anak masuk bilik. Bergurau dengannya. Tutup lampu dan suruh dia tidur sorang dalam bilik. Tutup pintu rapat dan biar seketika.

Tunggu dia nangis. Kalau tak nangis anda gagal. Kemudian bukak lampu dan gelakkan dia sekuat hati. Cakaplah anda gurau.

Aku test kat Ecah tadi. Sangat berkesan. Dia menangis dan ketawa serentak. Rugi tak rakam tadi. Akhirnya, dia takut nak naik ke bilik kami lagi. Terus dapatkan Abinya. Maaf Aisyah. Anda mangsa kami haha!

Serius cara ni berkesan hilangkan sedih. Ketawa ikhlas dari hati. Bak kata Sunah sibukkan diri dari fikir perkara sedih terbaik.

Ps: Lemah bila dia macam tu.
Published with Blogger-droid v1.7.4

11 comments:

aimie amalina said...

hahahahahaahhahaha
gile kejam cik de
x pe.. syg ecah kan!

ehehehe

syg kak ngah juge.. cepat bizikan diri! =]

Luqeem™ said...

memang kejam..haha. tp slalunya sy lbih suka fikir bnda yg mmbuatkn sy rsa hepi..tu je..x pn jgn fikir ape2..hee

JIJI YU said...

engko khianati ecah aku..

FasiHaH SupiaN said...

kejam kak ifah!!!!!hehe

zahidah seran said...

akak bila sedih,memang galak bergurau dengan anak-anak....=)

YNA said...

serius kejam giler, ahaha

tapi sweet bila wat budak nangis, ahaha

Nong Andy said...

sah kejam!! hehe.. tapi bleh pakai juga ni hee...

Sunah Sakura said...

cehh..kejam betul mak sedara ni..

fRaMe+LenSeS said...

macikDe kejam. ahahahhaha. :P

budak penjara said...

curi je adik aku..comform ilang sedih..haha

Qaseh Suri said...

terbaik la kak... sy nk cube, try n test...heheheheh.....

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers