CORETAN TERBARU NADH

Perasan tak?

Abaikan tajuk yang bosan tu. Aku tengah sakit kepala tetap ada idea nak update. Terima kasih Allah. Aku nak korang berfikir. Yelah guna otak sebelum berkarat. Hehe

Quote hari ni ialah WHAT YOU GIVE YOU GET BACK.

Konsepnya sama je. Cuma aku nak ubah quote ni. Apa yang kau kutuk orang, akan datang kau yang buat perkara sama yang kau kutuk suatu masa dulu. Senang cerita, kau kutuk dia pakai tudung macam pakai topi. Akan datang tak mustahil kau buat.

Banyak kali dah benda ni jadi. Sampai aku rasa manusia ni memang suma cari salah orang. Bila diri buat benda sama tak sedar ke orang akan kutuk kau balik. Kita harus ingat mengumpat tu dosa.

Misal kata kau kata dia teruk. Semua lelaki dia nak mengorat. Nak jadikan pakwe yang boleh bagi dia duit sampingan. Kira bank bergerak dia.

Tapi setahun kemudian aku dengar kau pun cari bank bergerak. Awasilah kata-kata anda. Nanti memakan diri sendiri pulak. Mana kita tahu apa akan jadi kat kita kan? Kalau bukan kita buat, mungkin anak kita pulak buat. Jaga mulut jaga hati teguh iman.

Ps: Dia seorang yang ...
Published with Blogger-droid v1.7.4

14 comments:

Asyikin said...

sangat setuju 800% ^_^

aimie amalina said...

baik kak ngah
opah kene dok diam2 je
=]
hayo...rehat la kak ngah...jgn pening2 taw..

saya cello191 said...

bumi nie bulat..
hati2 la~~

Sunah Sakura said...

berhati2 dengan ape yang kita kata...

JIJI YU said...

muehhee..akus alu kasi engko sentap..tapi aku tak sentap2 pon

KaK LimAh Si SupiR said...

emmm..betol.kaklimah penah mengalami ny T_T
skrg dh insaf :(

Elih Japahar said...

Senang cerita jgn jaga tepi kain orang...tul kan :)

sergeant keroro said...

setuju dengan jiji, haha

msredcheesecake said...

in short, jgn mengata orang....

maszull said...

salam iffah...jauhilah sikap mengumpat ni yer...:)

Katak Bulat said...

yeah..agree with that...apa yang penting, kita jadi diri kita dan jgn nyusahkan hidup orang lain...sebb bila nyusahkan idup orang len...orang lain lak akan susahkan idup kite balik...cm yang mis ran cakapkan....

FaKArePa!n said...

bahasa apa ostad jiji guna tu ??

Niena Pengembara Ilahi said...

erm... kalau nk berkata2 tu, kna pakai hati & minda..jgn main ikut sedap mulut je kn...

fRaMe+LenSeS said...

a'ah kan? kena beringat ni. :D

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers