CORETAN TERBARU NADH

Mimpi petang

Pelik sungguh. Aku mimpi dalam mimpi. Aku tidur petang selepas zohor. Aku mimpi aku satu keluarga bahagia. Malam tu kami berborak. Aku bising sebab plug penuh. Semua sibuk cas kat bilik tu. Aku malas buat kerja jadi aku tidur.

Dalam mimpi tu aku pakai pelapik tangan khas hospital bagi. Untuk pastikan jari-jari renggang. Aku nampak jari telunjuk ada daging lebih. Aku kopek akhirnya hilang.

Tiba-tiba aku terjaga. Aku nampak jari yang sama ada lebih jari. Kira ada 6 jari. Lebihan tu buat aku geram nak cabut. Ayah halang. Kata biarkan je. Aku pun terus menangis dan cakap aku bersyukur dengan apa yang ada.

Aku terjaga dalam realiti. Tengok tak ada jari tu. Syukur. Mimpi ni buat aku bersyukur. Walau tangan belum pulih sepenuhnya. Aku masih bersyukur aku masih ada tangan:'( Renungkanlah korang.

Ps: Dia juga patut syukur.

Published with Blogger-droid v1.7.4

10 comments:

fRaMe+LenSeS said...

Moga jrn cpt smbh. Nadh yakin . N doakn.

Nuur mutiara said...

Alhamdulillah Iffah bersyukur selalu :))

Dekcik said...

tido ptg2 wat kan, mimpi yg merepek2 kan..2 sbb x leh tdo ptg..;)

ijA said...

alhamdulilah...muhasabah diriku..

aimie amalina said...

hurmmm..
ye kak ngahhh...
opah bersyukur walau ape jadi..

aimie amalina said...

kak ngahhh!
cepat sembuhhh taw
jgn dedegilll..

sergeant keroro said...

nak jadi alien jugak la tuu

msredcheesecake said...

masih ada fobia kah sampai termimpi pasal tangan? kadang2 kalau kita tak cukup redha, benda tu menghantui kita....

JIJI YU said...

brsyukur kalopon nimat sebesar zarah

maszull said...

salam iffah...bersyukurlah atas segala2nyakn moga cpt sembuh yer...mimpi dlm mimpi...:)

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers