CORETAN TERBARU NADH

Eh darah!


Apa kata korang? Tadi baru sudah cuci. Kakak aku yang cucikan. Glove dijumpai saat tangan dah dikerjakan. Amat pedih tapi tahan jelah. Mujur ada yang nak cucikan. Amacam korang? Percaya dah tangan aku masih sakit?

Banyak dah aku lalui
Banyak hospital aku jejaki
Banyak doktor aku temui
Hanya sebab kelalaian sendiri
Hargailah nikmat yang diberi
Jangan merungut di kemudian hari
Sesalan tak boleh mengubati luka parah kini
Anggap semua ini dugaan dari Ilahi
Moga diri tetap diberkahi
Jadi pedoman buatmu kini.

Ps: Dia pun belum tengok ni.
Published with Blogger-droid v1.7.4

11 comments:

JIJI YU said...

waa aku mabuk dahh

fRaMe+LenSeS said...

tgk tu.. dah pesan suh jaga diri bebaik.. eeee jiran ni laaa..

cpt smbuh.. jaga diri tu... pasni nak wat lalai pn wat la. bg baik dlu!

Nalisa Syahira said...

ish ish ,

budak penjara said...

wah..tajuk darah..tapi lam entry de sajak gittuu haha

mas saari said...

akak baru tengok pun dah rasa sakitnya camne! inikan pula iffah yang tanggung dah hampir 2 bulan..

moga iffah cepat sembuh ye!

Suhaili Sarif said...

br dpt tgk tangan kak ngah
cepat baik ya...
sempat tu wat sajak.hiihi

aNaYaNa said...

sabar ye iffah itu jerlah yang mmpu cakap..ya allah..sedihnya tengok..insaf dengan diri sendiri..
tak cuba cara tradisonal?

enasoffy said...

ipahh..aku yg tgk pon dah scary apa lg yg sedang menanggung.. chaiyokkkk ipah..ko mmg KUAT =)

aimie amalina said...

aduhai kak ngahhhh
opah ase cm nak nanis pulak tgk kamu cm ni
hurmmm
kak ngah sgt kuat!

aiman said...

aduh. saya pening..
moga cepat sembuh cik kak..

tamlegend said...

tu sebab cik tam tak nak jd doktor...hehehe...

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers