CORETAN TERBARU NADH

Melayu celaka

Bukan aku cakap. Ada seorang makcik cakap. Aku dengar mula tu terkejut. Sebab dia kata dulu dia kerja ustazah. Tak ada rupapun.

Aku dengar bebelan dia sepanjang perjalanan ke hospital khamis hari tu. Dah lama makcik tu duduk tunggu orang hantar dia ke rumah saudara.

Tapi seorang pakcik melayu dan berkopiah tak nak hantar dia. Aku tak tahu alasan pakcik teksi tu. Aku nak pergi hospital dia tak nak hantar jugak.

Aku sedikit kecewa dengan sikap kaum sendiri. Pentingkan duit semata. Hantar orang yang nak pergi jauh. Dapat duit lebih. Tapi sibuk fikir harta dunia. Harta akhirat macam mana?

Tapi apapun, jangan maki orang. Marah manapun, sabarkan hati. Doakan untuk orang tu supaya jangan tamak harta. Hurmmm.

Ps: Harap dia tak suka maki.
Published with Blogger-droid v1.7.4

5 comments:

K O R I E said...

hum, kesian makcik tu
meh sini sya tolon antarkan

aimi said...

melayu zaman skrg...

Sunah Sakura said...

i suka maki...tapi maki tu penyanyi solo dalam High and Mighty Colors...hahahah

JIJI YU said...

huk aloh..biasa la tu..kit apon ada kureng jgk

sergeant keroro said...

Cikgu comel.

Bukan saya yang cakap. Cikgu sendiri yang mengaku.

HAHA

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers