CORETAN TERBARU NADH

PAPA BEN : RAMADHAN #1 : SAHUR DI KALA BUDAK

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Santai Bersama BEN ASHAARI
KLIK MUKA PAPA BEN TU YE
Kisah itu bermula sepuluh tahun dulu kot. Kisah lain tak ingat. Ibu kejut tak bangun-bangun. Sampai sekarang masih liat bangun. Selalu bila dah bangun akan pergi serang semua orang. Suruh bangun jugak Haha memang memetir suara masa tu.

P1300019
Mat Gebu punya
Kenapa? Sebab suka makanan berkicap. Macam sedap je bila makan nasi dengan kicap. Sampai sekarang masih suka masak kicap. Itulah menu berbuka puasa yang mantap.

Simple sangat masakan ni. Tapi suka sangat. Lagi-lagi masakan ibu. Pergi mana-mana selalu bandingkan dengan air tangan ibu. Kawan aku ada cakap, dah kau lahir sampai besar asyik makan masakan mak kau. Sebab tulah dia punya masakan je sedap.

Aku sokong jugak. Tapi bukan aku je kata sedap. Ramai lagi. Sebab tu rumah penuh dengan orang datang=) Raya ni pengsan lagi gamaknya=P

31 comments:

Haris Kaito said...

dari blog abg ben...
jom singgah blog sy...
follow lebih baik..he3... :)

JOM TERJAH SINI!!

Diana @ bilakukatacinta said...

ifah

KakD pon suke ayam masak kicap..tp style masak tu tak same lah ngan yg org len buat...hehehe... pg td makan berulam ikam masin (supposedly tak elok...kate org tua2 buat kita cepat haus makan menda masin)..tp hubby kate pembuka selera benda masin2 plak...

aida4eva said...

aida suka aym masak kicap..


tp dah xleh makan kicap skrg ni..kn berpantang kicap..
wuuuuuuu~~~

selamat berpuasa :D


http://aida4eva.blogspot.com

mas saari said...

akak suka ayam masak merah...hehehee

mahizan a.k.a Missweet said...

singgah ke mari dari blog abg ben
ayam masak kicap pon kegemaran sy gak..:)

fRaMe+LenSeS said...

amboihhh.. sedapnya,..

leyaliyana said...

hello, singgah dari blog ben =)

Kaki Wayang said...

Masak kicap, masak merah sume suke....perghhh terlioq siot nampak gambar itew..sabor-sabor..bawak ngucap..

aimie amalina said...

okeh mis ran!
boleh p cri ptg sat g..
hehehehe =p

Marina said...

terliur sudah..hehe

http://marinafazli.blogspot.com/2011/08/segmen-ramadhan-1-sahur-di-kala-budak.html

roq said...

siot je letak gambar sedap2...arghhh! lapar la pulak.....singgah2 la sini plak ye :)

DaYaH JeLitA said...

nyam nyam nyam...terliur tgk gambar makanan..huhu..saya join jugak segmen ni..jom singgah :) : BEN ASHAARI : RAMADHAN #1 : SAHUR DI KALA BUDAK

Lea IsNaw! said...

tgk makanan pagi2 ni
wat org terliur lak

Edy Ramanov said...

wah, memang sedap

http://edyramanov.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ramadhan-1-sahur-di-kala.html

Suhaili Sarif said...

slurrpp..akk x pndai makan ayam kicap
ahaha
nnt nk try la mama iffah masak.hehe

petuapakar said...

sedapnyer...I follow u. follow saya balik yer..klik sini untuk follow saya kembali

sergeant keroro said...

ayam kicap sedap, hee~

lieynanilaz said...

akak suka makanan yang pedas..ngee...

maszull said...

slm...bestnya masak kicap tu...
mama dtg sni yer...

http://maszull.blogspot.com/2011/08/segmen-ramadhan-1-sahur-di-kala-budak.html

Cik Eka said...

eka pun suka ayam masak kicap jugak..hihihih

Sunah Sakura said...

ayam masak lemak ada la kat dapur nu...jom makan jom.... erkkk!

Eddy Dce said...

alamak masak kicap ke..kurang skit la..huhu...laksa penang pon sodap...huhu...

Muaz Faris said...

Dari melayan blogging mengurangkan pahala di bulan Ramadhan Mubarak ini, saya dengan rendah dirinya mengajak kalian semua untuk join [segmen] Blogger Semarakkan Ramadhan (BSR)

emmajean said...

orang tua-tua cakap tak elok makan kicap !! nanti kulit jadi gelap !! wawawa Emma tak kira kicap mesti ada dalam menu !!

http://emmaeema.blogspot.com/2011/08/ramadhan-1-sahur-di-kala-budak.html

udin said...

peh! meleleh ayaq liur tgok gmbq ni.. ;)

MiSs ChUbBy ChEeK said...

hahah...macam2 ragam kan...
jenjalan dari segmen abang ben...
jom singgah sini..

http://misschubbycheek.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ramadhan-1-sahur-di-kala.html

''bidadariSIDIA'' said...

wah,kite boleh geng,HANTU KICAP ni :D

jom singgah sini :)

http://bidadarisidiahuzaifah.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ramadhan-1-sahur-di-kala_01.html

Miaainis said...

Masak kicap mmg best...!!

lia AKA milo said...

salam kenal,
Lia pula senang nak bangun tapi bila dah bangun samalah macam cik Ran, suara memetir bangunkan adik beradik yang lain..hihihi

Aku DaN SeSuAtU said...

mmg feberete juga nie

http://cheritasesuatu.blogspot.com/2011/08/ramadhan-1-sahur-di-kala-budak.html

Cik Ayu said...

hai..
singgah dr blog bro ben

jemput singgah blog Cik Ayu
http://bila2akurajin.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-ramadhan-1-sahur-di-kala.html

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers