CORETAN TERBARU NADH

Menu berbuka

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Aku terfikir-fikir menu berbuka untuk hari ni. Yalah semua sibuk cerita pasal puasa. Excited okey. Bukan apa. Teringat kat ibu kat rumah. Masak apalah kan. Aku tetiba teringin laksam kelantan. Serius. Huarghh sedapnya.

Kalau dulu kat Melaka memang nasi kerabu je kitorang boleh telan. Entahlah. Muka pun dah berkerabu ni. Tapi sekarang tak tahu. Sebab dulu pergi bazaar sebelah Melaka Sentral. Sekarang bazaar tempat lain. Maklumlah duduk di perantauan seketika.

Korang kalau berbuka nak makan apa selalunya? Aku dari hari tu teringin ikan siakap 3 rasa. Boleh pulak kedai Rimba Klasik kat Bangi tu tak ada. Punyalah ramai manusia makan besar sebelum menjelang Ramadhan al Mubarak ni.

Kira macam trend kan? Makan puas-puas nanti tak boleh makan dah. Aku hairan sungguh.=P Mahu pulang Melaka segera. Doakan aku selamat sampai deh.

9 comments:

sergeant keroro said...

semoga selamat sampai, hehe

p/s : hari ni makan nasi jek, keh3

Diana @ bilakukatacinta said...

mak ai iffah..laksam lah...siakap 3 rasa lah...bukan main besar selera ya? ni musti penangan bazaar ramadhan ni...

Nway..menu wajib akak stelah bergelar istri ni: adalah....cekodok atau dlm bahse mesra johornya jemput2.. Sbb itu makanan kesukaan hubby akak utk buka pose...

maszull said...

slm... best nyer kalau dpt makanan masakan ibu kn terasa dunia ni kita yg punyer..:)

Suhaili Sarif said...

siakap 3 rasa?
waah dasyaatt

JIJI YU said...

hamboi engko..nasi kerabu tu makanan aku kot..

aanie said...

sama la...sy pun setiap kali berbuka mesti cari nasi kerabu...

Sunah Sakura said...

moga selamat sampai...

officially19 said...

orang melaka rupanya..hehe..=)

aimie amalina said...

moge selamat sampai!
weeeee
>____<
miss ran!saya buka pose dgn laksam!
>_________<
camat buka poce!

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers