CORETAN TERBARU NADH

Ramadhan yang dinantikan

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Serius dari sebulan lepas. Asyik terfikir pasal Ramadhan ni. Tak tahu nak kata apa. Sampai kawan asyik bising. Mana tak nya tanya selalu.

"Eh minggu depan eh puasa?" 3 minggu lepas.

"Minggu depan dah start puasa kan?" 2 minggu.

"Eh esok kan dah puasa?" 1 minggu lepas.

Kesimpulan aku memang tak reti kira hari. Yang aku tahu puasa nak dekat. Haha kesian kawan aku si Masz tu. Sabar jelah eh Masz. Aku tahu kau seorang yang bersabar.

Aku yang tak reti sabar ni. Tu asyik tanya je. Bila dah nak dekat puasa rasa malas pulak. Malas sahur, malas nak buat apa-apa. Ni nafsu ke apa ni.

Jadi marilah kita merajinkan diri beribadah. Bukan untuk bulan ni. Jangan bulan ni jadi pak ustaz bulan depan jadi bapak setan. Tak baik punya.

Yang penting ini kali pertama puasa sebagai blogger. Er kelainan tu terasa. Thanks kat blogger yang mesej ucapkan selamat berpuasa. Terharu.

Okey jom berblog sambil menambah pahala di bulan penuh berkat ni. Apa yang penting sekarang ialah hati kita. Blogger ke tak hati mesti mahu bersih okey? 

7 comments:

JIJI YU said...

haha..cubaan bermaen keywords ke ni.eheh..

Suhaili Sarif said...

akak menghitung hari sebab nak habiskan ganti puasa
risau x sempat.haha

sergeant keroro said...

like kak elly punya komen, keh3

p/s : entri mane?

aimie amalina said...

haiiiit!
hati mest baeeekkk punye!
>_______________<

♥ manje ♥ said...

salam ramadhan dan salam kenal =) ~

Sunah Sakura said...

tak baik tau jiji cakap gituuu...

shahjiehan said...

laparnyaaa

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers