CORETAN TERBARU NADH

Tamaknya

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Ya aku nak cakap pasal tamak. Maybe ada orang yang akan kata aku hipokrit dalam blog. Yeah sometimes. Takkan ada yang nak cerita keburukan dia memanjang. Tapi ada masanya kita kena jujur. Nilah pengakuan jujur aku. Serius semalam aku tamak.

Haha bunyi macam apa je. Tamak membeli makanan ketika berbuka. Perut tak stabil sebab lapar memanjang. Selama ni puasa tak pulak manja macam ni. Nafsu membuak-buak masa sampai Mcd semalam. Pukul 8.15 kot. Yang Islam semua terawih. Wah bagus.

Kami berdua makan bagai nak rak. Aku telah memesan makanan begitu banyak. Apa dia? Meh aku senaraikan ketamakan aku.

Ayam goreng 1 set, ada air large, kentang large dan ayam goreng spicy.
Burger GCB ala carte.
Bubur Ayam Mcd large.

Yang aku dapat habiskan masa tu dengan keadaan terpaksa ialah ayam seketul, Gcb, air yang besar itu. Oh yang lain tak. Kentang for sure tinggal. Sebab tak suka sangat. Yang baki bawak balik. Sepanjang makan kena perli dengan kawan aku. 

Yeah sangat tamak. Padan muka. Padahal kepala memang dah ting tong. Tanya Sunah macam mana muka aku kala aku pening. Serius yang aku perlukan ubat dan tidur. Terlalu bergantung pada ubat rasa aku. Hurm orang tak rasa tak tahu betapa sakitnya sakit itu.

Tapi sekarang jam 4.38 pagi. Makanan masih ada di situ. Nak makan ke tak? Perut macam tak boleh terima. Kesimpulan, inilah hakikat diri aku. Tamak sungguh. Ikutkan nafsu lagi. Hurm kena kawal ni. Okey, aku kena pergi sekarang. 

ps: Btw, the other one, gembira dipermainkan. Cara kita kenal memang pelikkan? Seronok chat dengan kamu =)

16 comments:

aimie amalina said...

haYoooo
kak ngahhh..len Kali tamo dah cenggini ye!
ish2..penin lagi ke tu?

sergeant keroro said...

ehem ehem, nak GCB. hehe :P

p/s : happy nampaknya dengan the other one XD

Atiqah Sa'ahiry said...

qhhahaa,,ish2,,tamaknya..xnk2..kita nak makan mcd sewaktu berbuka lah..ahha/.

Mr.Thinker@Ali said...

tamak sungguh. hahaha. next time pastikan makanan itu pada kadar yg secukupnya. elakkan pembaziran. :)

Hanie_Dew said...

hah!. sedap nye mcd. nape terbaca entry ni pepagi. kan dah terbayang bayang. =.='

H.J said...

kalo bagi aku..sure rembat sampai habis..haha..

the other one??sape tu?haha

NUR said...

tamak habola.. heheh.. nak juge.

maszull said...

salam iffah...cian nyer die nape la tamak sgt masa nak berbuka..

lain kali kena la beringat yer jgn tamak2 nak order tu berpada2 bila nak berbuka puasa...:)

wahida said...

mak aiiii, punya byk sis order...tak baik membazir tau...hehe...

p/s: GCB my feveret!!

salam kenal...

fairuz said...

haha manusia memang banyak sifat.
*kesimpulan*

fRaMe+LenSeS said...

ehem3.. sapa plak tu? tettt~~

Pure Mahabbah Fillah said...

assalam..

hihi tue la tamak lg..ihihi

knb albazirun dh...huhuu

sifu im said...

tu la..org tamak selalunya untung yerr..haha

aiman said...

tu la.. tamak.. hehe.. jangan tamak dah pasni..

Suhaili Sarif said...

mak aii..terasa lapar lak
hehe

Sunah Sakura said...

tak suka mcd

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers