CORETAN TERBARU NADH

Review Penjara Rindu

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Mesti korang tertanya-tanya ni apa pulak. Ni novel. Keluaran KakiNovel.
Cilok kat blog orang
"Biarlah aku bebas mencintaimu kerana rinduku tidak sanggup terpenjara lagi..." Sedih ayatnya kan?

Farisya Hani yg sudah mempunyai kekasih (Aswad) terpaksa mengahwini sepupunya Haziq demi menyelamat maruah keluarga itu setelah bakal pengantin perempuan melarikan diri dgn lelaki lain. Klik sini untuk baca review seterusnya. Malas nak cerita panjang.

Sebelum tu aku nak kasi novel ni 4 bintang. Sebab walaupun klise tapi penulisan dia lain. Walaupun jalan cerita lebih kurang. Tapi nak hujung-hujung lain. Lagi satu pengolahan tak menyentuh jiwa. Sebab sekejap je dah tukar babak. Tak sempat rasa sedih tu=P

Okey, macam biasa mula kahwin paksa. Lepas tu suka. Lepas tu ada pergolakan rumahtangga. Yang menjadi kelainan isterinya dijatuhkan talak. Cemburu punya pasal. Cerita novel ni boleh dikembangkan lagi. Cuma penulis tak nak panjang sangat takut orang malas nak baca kot. Sebab tu ada babak macam tak menyempat nak habis. Tak sempat feellah=(

Jadi 4 bintang sebab ada kelainan bahagian nak akhir tu. But kalau kurangkan pengolahan bahagian censored tu lebih baik. Bukan apa. Ramai remaja baca. Lagi-lagi budak sekolah. Lain mereka fikir nanti. Aksi-aksi tak patut untuk orang yang belum kahwin. Takut dia teringin nak cuba pulak bila baca kan. Tu je. Cerita ni best jugaklah=) 

1 comment:

cik pulau said...

tak pernah baca lagi.. huhuhu..^^,

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers