CORETAN TERBARU NADH

Dari Dapur Seri Iman 42

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA kepada yang bukan beragama ISLAM
Alhamdullillah kenyang. Korang makan apa tadi? Aku makan tomyam ayam. Tapi ada sedikit kekurangan bahan. Jadi rasa tak sesedap selalu. Eh riak pulak. Hehe

Okey tengok resepi simple aku ni. Tak boleh lawan sifu masakan. Ye tak? MaGe walaupun dia busy jadi paparazzi. Dia tetap juara chef blogger.
Set hhidangan tengahari aku

Bahan:
Ayam 8 ketul (kecil)
Bawang besar setengah (hiris)
Bawang putih 4 ulas
Cili boh 2 sudu
Sayur suka hati
Serai dua
Halia 3 hiris
Daun limau purut tak ada jadi gantikan dengan limau kasturi 6 biji.
Minyak
Tomato sebiji (Didadu)

Cara:
Tumis bawang, halia dan serai dengan minyak.
Masukkan cili boh dan tumis lagi.
Masukkan air, lobak merah, ayam.
Masukkan perahan limau.
Masukkan garam secukup rasa.
Didihkan. Siap.

2 comments:

Sunah Mohammad said...

sedapnyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee~

Hafizah Mohamad said...

walaupun simple tapi menyelerakan...
=)

PERINGATAN

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada yang bukan ISLAM.

1.Saya selaku tuan punya blog ingin menegaskan sebarang peniruan amat tidak digalakkan. Sebarang pengambilan info, sila kreditkan kepada blog ini.

2. Idea yang dicetuskan oleh saya hanyalah pendapat peribadi. Sekiranya anda tersinggung harap dimaafkan. Segala kesulitan saya memohon ampun dan maaf.
Daisypath Anniversary tickers